Yakın zamanda çatı şirketinin ismini Facebook'tan Meta'ya değiştiren şirket, Sparked'ın kapanacağını resmi olarak duyurdu. Hatırlarsanız 2021'in nisan ayında sizlere Sparked uygulamasını tanıtmıştık. Tek bir seferde o kadar fazla birey ile 4 dakikalık video görüşmeler yapmanızı sağlayan Sparked, nazik kullanıcıları önceliklendirmesiyle dikkat çekmişti. Sparked'ta platformdaki kullanıcıların kalitesini ise algoritmalar yok Sparked'da çalışan ırk belirliyordu.

Meta'nın NPE ekibi kadar geliştirilen Sparked, beta sürümünü ilk olarak sınırlı sayıda kullanıcıya açmıştı. Geçen yaz Clubhouse uygulamasının başarısının ve sesli içerik tüketiminin yükselişiyle beraber Sparked, sesli sohbetler özelliğini deneme etmeye başladı.

Bu özellik dahilinde kullanıcılar, birbirleriyle video görüşmeler olmadan tıpkı Clubhouse'da olduğu gibi sadece sesli sohbetler gerçekleştirdi. Bir süre sonra Facebook Dating uygulaması Audio Dates özelliğine kavuştu. 

Böylece Sparked yaklaşık olarak görevini tamamlamış oldu. NPE'nin geliştirdiği pek fazla gerçekte olduğu gibi Sparked, bütün kullanıcılara açılmadan yayın hayatının sonuna geldi.

Sparked 20 Ocak'ta kapanıyor

Meta, test kullanıcılarına gönderdiği bir e-posta ile uygulamanın 20 Ocak 2022'de kapanacağını duyurdu. Kullanıcılar, bilgilerini bu tarihe değin indirebilecek. Arkasında bütün kullanıcı hesapları silinecek. 

Söz konusu e-postada ekibin Sparked'ı geliştimek ve iyileştirmek için adımlar attığı ama iyi fikirlerin kimi süre bitirmek zorunda olduğu vurgulandı. Kısacası NPE ekibi Sparked'ın beklenen ilgiyle karşılaşmadığını düşünüyor. 

İlk olarak 2018'de tanıtılan Facebook Dating'in de farklı bir durumda olduğu söylenemez. 2020 yılında 1.5 milyar eşleşmeye konut sahipliği yapan Facebook Dating, o dönemde 55 milyar eşleşmeye imza atan Tinder'ın epeyce ardından kalmaktaydı. Yakın zamanda bu durumun değişmesi de böylece mümkün değil. 

Nisan 2021'de Facebook'un kullanıcılara gösterdiği Facebook Dating reklamlarından yararlanarak bir analiz yayınlayan The Verge bu görüşü doğrular nitelikte. New York'ta 278 bin kullanıcının Facebook Dating kullandığını belirten şirket, Indinanapolis'te 43 bin kullanıcıya konut sahipliği yaptığını açıkladı.  Bellingham, Washington'da ise 2 bin kullanıcı Facebook Dating'den faydalanıyor.

Tanınmış Flört uygulamalarıyla karşılaştırdığımızda bu sayıların geride kaldığını bildirmek olası. 2019 yılında Tinder ABD'de 7.86 milyon kullanıcıya, Bumble ise 5.03 milyon kullanıcıya ulaştığını belirtiyor. Facebook Dating'in Sparked ile benzer kaderi paylaşması mümkün. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/14/meta-flort-uygulamasi-sparked