Geçtiğimiz aylarda Facebook'un bitmoji yarı avatarları yayına aldığını sizlerle paylaşmıştık. Meta başvuru formu ailesi zarfında daha önce Facebook, Messenger ve Instagram'da gördüğümüz Avatarlar şu anda de WhatsApp'ta yerini aldı. 

Şirket paylaştığı bir blog gönderisi ile Avatarlar'ın WhatsApp'ta kullanılmaya başlanacağını duyurdu. Bundan Böyle WhatsApp'ta profil fotoğrafınız olarak kişiselleştirilmiş avatarınızı kullanabileceksiniz. Aynı şekilde bambaşka duygu ve eylemleri yansıtan 36 özel çıkartma arasından seçim yapmanız da mümkün. 

Avatarlar son bir kaç aydır beta sürümünde deneme ediliyordu. Bugünden itibaren ise bütün dünyada kademeli olarak kullanıma sunulacak.

Şirket, blog gönderisinde yakma, gölgelendirme, saç stili dokuları ve avatarları daha da iyi yapacak daha çoğu özelliği vakit içinde sunmaya devam edeceğini belirtiyor. Avatar'ların kullanımının meta kullanım ailesinde yaygınlaşması, şirketin Metaverse vizyonu için kayda değer bir adım. 

Hatırlarsanız Mark Zuckerberg, Haziran ayında Facebook'ta paylaştığı bir gönderi ile Facebook, Instagram ve Messenger'da Avatars Store isimli avatarlara özel bir mağaza açacaklarını duyurmuştu. Kullanıcılar, avatarlarına stil kazandırmak için dijital kıyafetler alabilecek. Meta bu plana yakın zamanda WhatsApp'ı da dahil edebilir.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/12/07/meta-nin-3d-avatar-lari-whatsapp-a-geldi