İşletme çalışanlarının birbirleriyle irtibat kurması için sosyal ağın bir sürümü olarak Meta çatısı altında yer alan Workplace, 2022'nin sonlarına dürüst tekrar Meta'ya ait mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile entegre edilecek. Meta, bu entegrasyon ile manâlı bilgilerin ve güncellemelerin ön saflardaki çalışanlara gerçek zamanlı olarak ulaşacağını; şirketlerin Workplace gönderilerini WhatsApp yoluyla paylaşmasına olanak sağlayacağını açıkladı. 

Workplace, şirketlerin sahada çalışan ekipleri için vardiya değişimi, bilgi kütüphanesi ve naklen yayın gibi mobil düzenli ve kullanımı kolay özelliklerle bağlayarak onlara yardımcı olmak için tasarlandı. Platforma kurulduğu günden bu yana 7 milyondan fazla kullanıcı kaydoldu. Workplace, bilhassa çok uluslu kuruluşlar arasında ilgi fark etti.

Workplace ve WhatsApp'ın bu entegrasyonu ve şirketin masasız çalışanlara hizmet vermek için yaptığı metamorfoz, Workplace'i Blink ve Yoobic gibi ön saflardaki çalışanları, onların meslek yerlerindeki özel gereksinimlerini ve işlevlerini hedefleyen uygulamalar aralarında konumlandırıyor. Gerçekten Workplace'in en başta çıkış amacı Facebook'un, şimdiki adıyla Meta'nın Slack sanki bir tatbik tasarlamak istemesiydi. Ama her geçen gün şirket, bu misyondan uzaklaşıp yeni bir ürüne evriliyor. 

Workplace'in Ürün Başkanı Ujjwal Singh, Workplace'te, en başarılı kuruluşların, ön saflardaki çalışanlarını bir ayrım yaratmaları ve fikirlerini dinlemeleri için güçlendirdiğine kuvvetle inandıklarını belirtiyor. WhatsApp ile entegrasyon sonucunda, ön saflardaki çalışanları kuruluşlarına yaklaştırmaya yardımcı olmak ve işlerini yapmak için gereklilik duydukları bilgilerin parmaklarının ucunda olmasını temin etmek istediklerini sözlerine ekliyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/21/meta-nin-insan-kaynaklari-yazilimi-bu-yilin-sonlarinda-whatsapp-ile-entegre-olacak