Teknoloji sektörünün geleceği olarak görülen sanal ve artırılmış hakikat teknolojileri, her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Quest 2 modeli ile birlikte bu alanın en kayda değer oyuncularından biri haline gelen Meta'nın yeni gözlüğü ile ilgili ilk bilgiler Mark Zuckerberg tarafından paylaşıldı.

Kişisel Facebook hesabı üzerinden takriben 1 dakikalık video yayınlayan Zuckerberg, video içinde yeni geliştirdikleri üst seviye karma realite gözlüğünü kullanıyor. Videoda bulunan yeni karma gerçeklik gözlüğünün kod ismi ise Project Cambria olarak açıklandı.

Project Cambria, Meta Quest 2 modelinden ayrı olarak dış dünyayı görüntülemek için renkli kameralara da sahip. Mark Zuckerberg video içinde "The World Beyond" isimli bir deneyimi kullanıyor. The World Beyond deneyiminde Project Cambria'nın elleri sezgi konusunda oldukça başarılı bir meslek çıkardığını da görüyoruz.

Hatırlatmak gerekirse Quest 2 modelinde de elleri kavrama ve ellerle kontrol gibi özellikler var fakat hemen şimdi ayrıca çok iyi çalışmıyor hem de bu özellikler çok eksik kullanım tarafından kullanılabiliyor. Bu sene tanıtılması beklenen Project Cambria'nın teknik özellikleri veya neler yapabileceği ile ilgili henüz diğer bir data bulunmuyor.

Üstteki segment olarak tanımlanan Project Cambria'nın Quest 2 modelinden daha yüksek bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkabileceğini de ekleyelim. Hatırlatmak icabında Meta Quest 2 modeli 300 dolardan başlayan fiyatlar satılıyor. Project Cambria ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/13/meta-nin-yeni-karma-gerceklik-gozlugu-ile-ilgili-detaylar-mark-zuckerberg-tarafindan-paylasildi