Meta'nın yapay akıl ile reklam oluşturmaya karşın araçlar üstünde çalıştığını sizlere aktarmıştık. Meta paylaştığı bir blog gönderisi ile reklamverenler için yapay akıl araçlarını tanıttı.

Reklamverenler için tanıtılan AI Sandbox, kullanıcıların alternatif metinler oluşturmasını ve metne dayalı komutlarla arkadaki plan üretmesini sağlıyor. Buna ilave olarak Facebook ve Instagram reklamları için görsel kırpma özelliği de sunuluyor. 

AI Sandbox çatısı aşağı sunulan ilk özellik, aynı metnin ayrı hedef kitleler için öbür versiyonlarının oluşturulmasına olanak tanıyor. Üretilen alternatifler mesajın ve reklamın temeline benzerliğini koruyor. Arkadaki plan üretimi özelliği ise bir kampanya için bambaşka varlıklar yaratmayı kolaylaştırıyor. Görsel kırpma özelliğine baktığımızda görsellerin, hikayeler veya Reels gibi bambaşka gönderi türüne göre ayarlanmasını kolaylaştırdığını görüyoruz. 

Meta'nın suni akıl destekli reklam araçları şu an için sınırlı sayıda reklamverene açık. Özelliklerin, Temmuz ayında daha fazla kullanıcıya açılması planlanıyor. 

Şu an için Meta, üretimsel suni zekayı reklam süreçlerine dahil etmek için birincil adımı atmış olsa da, yapay zeka destekli reklamcılık araçları geçtiğimiz yıldan bu yanlamasına sektörün gözdesi haline geldi. DALLE-2 ve GPT-3 destekli Omneky ve üretimsel suni zeka destekli pazarlama odaklı video arabulucu HeyGen öne çıkan örnekler arasında yer alıyor. 

giderken Meta'nın yatırımlarını metaverse'ten üretimsel suni zekaya kaydırdığını belirtelim. Geçtiğimiz yıllar baştan başa suni zeka çalışmalarına sürat kesmeden sürekli şirket, 2022'nin Şubat ayında suni akıl destekli "evrensel hitabe tercümanı" (UST) üstünde çalıştığını duyurdu. Meta AI, 2022'nin Ekim ayında ise yazılı olmayan dillere odaklandı.  

Meta buna ilave olarak DALL-E sanki suni akıl destekli video arabulucu Make-A-Video'yu tanıttı. İnsanlarla tartışma edebilen Meta AI'ın bir diğer çalışması Cicero ise insanlarla iş birliğinde bulunuyor, daha da önemlisi onları ikna edebiliyor. Son olarak şirketin LLaMA isimli yeni bir geniş dil modelini tanıttığını da belirtelim. Meta'nın yeni suni akıl modeli ImageBind ise insan algısını taklit ediyor

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/05/12/meta-reklam-verenler-icin-yapay-zeka/