Derin teknoloji girişimi ART Labs'in 2021'in Ocak ayında 2 milyon dolar değer biçme ile yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. ART Labs, bugün 700 bin dolarlık tohum yatırım turunu başarıyla tamamladığını duyurdu. Tohum yatırım turunda liderliği Techmine üstlenirken, EGİAD Melekleri ve Kültepe Yatırım da devam yatırımı yaptı.

Artlabs'in faaliyet alanı 

Artlabs, E-ticaret ve Metaverse alanlarında hizmet veren 3D gösterim ve artırılmış hakikat (AR) platformu. Girişim, 2019 yılında 3 mühendis kurucu ortak Uğur Yekta Başak, Dr. Mahdi Kazempour ve Sercan Demircan kadar KWORKS Girişimcilik ve Araştırma Merkezi hızlandırma programında kuruldu. Girişimin ekibi, akademik birikimi dinç 21 karakter bir takımdan oluşuyor.

Şirketin, geçen yıl tamamladığı tohum öncesi yatırımını teknolojisini iyileştirmek için kullandığını belirtelim. Böylece Artlabs, suni akıl ile bedensel ürünlerin dijital ikizlerini oluşturmayı ölçeklendirmeyi başardı. Girişim, yarattığı dijital varlıkları web, mobil, sanal mağaza, pazar yeri ve metaverse ortamlarına dağıtabilen çok kanallı bir entegrasyon altyapısı geliştirdi.

Öne meydana çıkan veriler 

Lider perakendeci ve pazar yerleri ile çalışmaya başlayan artlabs, 2022'nin ilk çeyreğinde gelirinin yüzde 95'ini Amerika ve İngiltere pazarlarından elde etti. Girişimin paylaştığı verilere göre; Artlabs, 3D & AR teknolojisinin yanı sıra özellikle sneaker marketine sunduğu sanal test (Virtual Try On) özelliği ile müşterilerinin satışa mutasyon oranlarını iki haneli yüzdelerde artırdı. Şirketin sunduğu deneyimler, son bir yılda 4 milyon kullanıcı kadar 40 milyondan fazla görüntülendi.

Metaverse odağı 

bu vesileyle Artlabs'in metaverse alanında da faal olduğunu ekleyelim. Teşebbüs, 3D NFT ve sanal moda projelerindeki dijital varlıkların AR ile gösterilmesini sağlıyor.  Buna ilave olarak Artlabs, bu dijital varlıkların farklı metaverse ortamlarına kadar optimize edilmesini karşılayan “interoperable” içerik üretimini gerçekleştiriyor.

Kurucu Ortak & CEO Uğur Yekta Başak gelecek planları hakkında şu ifadeleri kullandı: 

“Metaverse hayatımıza girdi bile, fakat anlamlı sanal deneyimlerinin yaratılabilmesi için nitelikli 3D içerik üretiminin demokratize edilmesi gerekiyor. Geliştirmeye devam ettiğimiz teknoloji yalnızca ticaret yok, birçok sektörde yeni deneyimlerin geliştirilmesine ya da geliştirme süreçlerinin hızlanmasına ön ayak olacak. Metaverse'ün ilk akla gelen suni akıl odaklı 3D içerik yaratma motoru elde etmek istiyoruz ve trilyon dolarlık bir marketi hedefliyoruz”

Gelecek planları

Artlabs, aldığı yatırım ile birlikte yenilenen marka kimliğini de duyurdu. Artlabs ekibi,  E-ticaret tarafında beklentilerin de ötesindeki deneyimleri Amerika ve Avrupa marketlerinde yaygınlaştırmaya devam edip gelirini katlamayı hedefliyor. Blockchain üzerindeki “utility token”larını piyasaya sürmeye hazırlanan artlabs, önümüzdeki dönemde web3 ve oyun sektörü için 3D içerik üretimini de gündemine aldı. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/26/metaverse-odakli-3d-ve-ar-platformu-art-labs-700-bin-dolar-yatirim-aldi