Geçtiğimiz yıl TikTok'un ABD operasyonlarının satışı oldukça gündem olmuştu. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump, TikTok'un ülkedeki faaliyetlerine devam edebilmesi için operasyonlarının ABD'li bir şirket göre satın alınması gerektiğini salık vermiş ve ortalık az daha bir savaş alanına dönmüştü. Bilhassa Oracle ve Microsoft, bu satın alma nedeniyle karşısında karşıya gelmişti ve sonuçta Oracle'a yeşil ışık yakılmıştı. 

neticede yönetim değişti ve anlaşmalar havada asılı kaldı. Bu başarısız satın alma girişimi hakkında konuşan Microsoft CEO'su Satya Nadella ise olaylara bir nebze de olsa ışık tutmaya çalıştı ve bu kapsamda bir takım açıklamalarda bulundu. Nadella, birincil etapta kendilerinin bir teklifle gitmediğini; TikTok'un onlara geldiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: "Her şeyden önce unutmamalısınız oysa TikTok bize geldi, biz TikTok'a gitmedik. İki ülkede yaşadıkları birçok sorun aralarında sıkışıp kaldılar ve bizimle karşılıklı olmak istediler."

Satya Nadella, ByteDance'in emniyet hizmetleri de sunan bir bulut emniyet sağlayıcısı ile iş birliği yerine getirmek istediğini de söyledi. Keza, Microsoft'un çocuk güvenliği konusundaki çalışması şirketi TikTok için en iyi namzet haline getirdi. Microsoft CEO'su, şirketin Xbox Live ve LinkedIn gibi sosyal platformları çalıştırma konusunda birazcık deneyimi olduğu için kısa video uygulamasını çalıştırmanın baskı olmayacağını belirtti. Nadella, TikTok'u satın elde etmek konusundaki tartışmanın Trump hükümeti kadar belirlenen bazı özel gereksinimler nedeniyle gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Nadella, anlaşma gerçekleşmese bile bu durumdan rahatsız olmadıklarını da dile getirdi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/28/microsoft-ceosu-gecen-yilki-basarisiz-tiktok-anlasmasi-hakkinda-konustu