Microsoft, ChatGPT'yi Azure OpenAI hizmetinde kullanıma sunmaya başladığını duyurdu. Buna göre geliştiriciler ve işletmeler bundan böyle OpenAI'ın ChatGPT modelini kendi bulut uygulamalarına entegre edebilecek, bununla birlikte çok daha artı tatbik ve hizmette konuşmalı suni zekayı etkinleştirebilecek.

Microsoft, ChatGPT geçen yılın sonlarında kullanıma sunulduğundan beri ürünün, içeriği özet çıkarmak, önerilen e-posta kopyasını oluşturmak ve hatta yazılım programlama sorularına yardımcı olmak gibi değişik senaryolar için kullanılabileceğini gördü. Şimdi Azure OpenAI Hizmeti'nde ön izlemede olan ChatGPT ile geliştiriciler, beklenmeyen soruları koyulmak için mevcut botları ilerletmek, daha seri herif desteği çözümleri sağlamak için çağrı merkezi konuşmalarını özet çıkarmak, kişiselleştirilmiş yeni reklam kopyası oluşturmak dahil olmak üzere yapay zeka destekli özel deneyimleri aracısız kendi uygulamalarına entegre edebilecekler.

İşletmeler de müşterilerden gelen sorguları dağlamak, konuşmaların özetlerini karşılamak, e-postaları otomatikleştirmeye yardım etmek gibi konularda bu teknolojiden yararlanabilecekler.

Microsoft, Azure OpenAI kullanıcılarının, 1000 göstergeç için 0,002 dolar olarak belirlenen fiyatlandırmayla ChatGPT'nin ön izlemesine bugün erişmeye başlayabileceklerini söylüyor. Azure OpenAI Hizmeti tescil gerektirdiği ve şimdi yalnızca Microsoft kadar yönetilen müşteriler ve meslek ortakları tarafından kullanılabildiği için geliştiricilerin özel erişim için başvurmaları gerekiyor.

Microsoft, geçtiğimiz günlerde kurumsal araçlarına entegre ettiği suni zeka destekli Copilot'ı duyurmuştu. Bunun yanı sıra Microsoft'un ChatGPT'yi Word, PowerPoint ve Outlook gibi uygulamalara entegre etmeyi planladığı da biliniyor. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği şu lahza için belirsiz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/10/microsoft-chatgptyi-azure-openai-hizmetinde-kullanima-sundu/