Microsoft’un beta olarak deneme ettiği Office Viwer arabulucu, kullanıcıların tüm Office dosyalarını açmasına olasılık tanıyacak. Güncellenen bu özellik sayesinde; E-tablolar, sunumlar ve belgeleri indirmeye gerek kalmadan mevcut tarayıcınızda açabileceksiniz.

şimdi Edge’nin 92. beta sürümünde sunulan bu özelliği sizlerde kullanabilirsiniz. Edge Dev 92.0.873.1 veya sonraki sürüme sahipseniz Office Viwer ayarını şu şekilde etkinleştirebilirsiniz;

Edge Dev 92.0.873.1 veya üstünü kullandığınızdan kesin olun , Ayarlar ve daha fazlasını tıklayın Ayarlar’ı seçin İndirilenlere tıklayın Ardındaki aşağıdaki resimde seçili olan ayarı etkinleştirin. Tümü bu dek.

Microsoft Edge Office Viwer ayarını etkinleştirme

Microsoft’un sunmuş olduğu bu yeni araç, mevcut eklentiden çok da bambaşka yok. Zira her ikisi de sizler için gerekli dosyaları açabilecek özellikte. Oysa Edge’nin web’de kullanılan mevcut eklentisi, yeni Office Viwer’dan ayrı olarak OneDrive dosyalarını da açabiliyor. Lakin temelde ikisi de işinizi görebilecek yeteneklere sahip. Birisiyle indirdiğiniz dosyaları açabilirken, diğeriyle ise indirmeye lüzum kalmadan tüm Office dosyalarını internet üstünde açabilirsiniz.

Microsoft Edge için sunulan bu yenilik, ek bir PDF veya dosya görüntüleyiciye duyulan ihtiyacı da ortadan kaldırıyor. Dolayısıyla bambaşka bir eklentiye de lüzum kalmıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/microsoft-edgeden-office-dosyalarina-yeni-guncelleme
Yorumlar