Simülasyon oyunları bazılarımız için oyunlardan ayrılan bir hobi. Hakiki dünyadan çok da uzaklaşmak istemeyip huzuru oyunlarda bulanlarımız için Microsoft Flight Simulator büyük bir nimet. Dev bir haritaya ve çeşitliliğe sahip olan oyunla ilgili en büyük kuşkulardan biri performans konusuydu. Oyunun PC sürümü için gelen güncelleme ile performans büyük oranda iyileşti.

Efsane Battle Royale oyunu PUBG bedava mi oluyor?

Microsoft Flight Simulator, PC’de daha fazla FPS verecek

Microsoft Flight Simulator için yayımlanan güncelleme ile oyunun optimizasyon tarafında o kadar fazla değiştirme yapıldı. Yayımlanan güncelleme, CPU ve GPU tarafındaki yükün dağılımını optimize ederek aynı sistemle daha yüksek FPS’ler almanızı sağlıyor. Eğer oyunu PC platformunda oynuyorsanız son güncellemeyi indirerek daha yüksek performans alabilirsiniz. Güncellemeyi deneyen kullanıcılar yüzde 50’ye yakın performans artışı gördüğünü iddia etmekte.

Microsoft Flight Simulator

Son zamanlarda oyun için gelen tek optimizasyon çalışması bu da değil. Yakın zamanda diskte kapladığı boyutu düşüren bir başka optimizasyon güncellemesi gelmişti. Oyundaki bir gökdelen yüzlerce megabayt boyutlarında olabildiği için yalnızca onu kaldırmak bile diskte gözle görülür tesir sağlamakta.

Xbox Game Studios’un itibarı artıyor

Xbox Game Studios son bir yılda oyuncuların gözünde büyük bir şeref kazandı. Şirketin PC oyuncularına da dokunan yatırımları ve yerel fiyatlandırma faaliyetleri, ucuza oyun oynamayı mümkün hale getirdi. Yayımlanmasından bir sene geçen ve hala optimize edilmeye ihtiyacı olan Microsoft Flight Simulator’ın yeni güncellemelere kavuşması da şirkete olan sevgimizi artırıyor.

Xbox Game Studios

Son dönemde Cyberpunk 2077 gibi bir AAA oyunun sorunlu çıkmasından sonra optimizasyonu iyi olan oyunlara karşısında parlamaya başladık. Microsoft Flight Simulator’e gelen güncellemeyi denedikten sonra performans artışını yorumlarda belirtebilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/microsoft-flight-simulator-performans-dopingi-geldi