Microsoft, OpenAI'ın cihaz öğrenimi modellerini Azure platformunda kullanılabilir ışık halkası getiren Azure OpenAI hizmetinin lansmanını gerçekleştirdi. Şirket bu hamlesi ile Azure bulut araçları paketinin bir parçası olarak GPT-3'ü müşterilerinin kullanımına sunuyor. Microsoft hem Azure OpenAI Service müşterilerine, çıktıların işletmeleri için yerinde olmasını sağlamaya yardımcı olacak yeni araçlar sunacak ve amaçlanan amaçlar için kullanıldığından emin edinmek için insanların teknolojiyi nasıl kullandığını izleyecek.

OpenAI tarafından geliştirilen GPT-3, doğal dili yazılım koduna dönüştürmekten büyük miktarda metni özetlemeye ve oluşturmaya dek derin bir dil anlayışı gerektiren çok çeşitli uygulama durumlarını dağlamak için özelleştirilebilen yeni bir model sınıfının parçası. GPT-3, OpenAI göre yönetilen bir API aracılığıyla geçen yıldan beri herkese çözülmüş olmasına karşın, bir takım potansiyel müşterilerin Azure OpenAI hizmetinin sunacağı ilave güvenlik katmanlarına, erişim yönetimine, özel ağ oluşturma, data işleme korumalarına ya da ölçeklendirme kapasitesine ihtiyacı vardı.

API'yi halihazırda kullanmakta olan ve bu fikirleri ticari kullanıma sokmak isteyen öteki şirketler, kritik güvenlik, ahenklilik, performans, güvenilirlik ve ölçek gereksinimleri dahil olmak üzere imal ihtiyaçlarını karşılamak için bu çözümleri Azure'un küresel altyapısında çalıştırabilecek. Kullanıcılar keza, kamuya açık milyarlarca sayfalık metindeki kalıpları özümseyerek dilin nüanslarını öğrenmiş olan modelleri, kendi verilerini kullanarak belirtilmiş meslek ihtiyaçlarını yerine getirmek için zahmetsizce öğretebilecek. Birkaç adımlı öğrenme olarak aşina bir süreçte, kullanıcıların modellere yalnızca, üretmesini istedikleri çıktı, yanıt ya da kod türlerinin birkaç örneğini göstermeleri gerekecek.

Şimdilik tüm Azure kullanıcıları bu hizmete erişemeyecek. Erişim, sadece davetle ve suni akıl teknolojisini kullanmak için sorumluluk sahibi prensip ve stratejileri içeren iyi tanımlanmış başvuru senaryolarını uygulamayı planlayan müşteriler için mevcut olacak. Microsoft, GPT-3'ün kötüye kullanılması durumlarını keşfetmek için emniyet izleme ve inceleme hizmeti sunacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/03/microsoft-gpt-3-dogal-dil-modelini-azure-bulut-araclari-paketinin-bir-parcasi-olarak-musterilerine-sunuyor