Okullar salgın sonrası bir geleceğe yönelik çevrimiçi bir öğrenme yaklaşımı uygularken mümkün olan en iyi araçları ve öğretim yöntemlerini göz önünde bulunduruyor: Güvenlik, emniyet becerilerine odaklanma, öğrenci merkezlilik, ölçeklenebilirlik ve sosyal öğrenme. Microsoft bu doğrultuda çevrimiçi öğrenme ortamları için hedefler, geri bildirim araçları, analizler ve karmaşık materyalleri bilgi vermek adına kapsamlı çoğu araç ilerletti.

Microsoft, yayımlanan yeni eğitim araçlarına bir misal olarak öğrenme deneyimini özelleştirmek ve öğrenci başarısını teşvik etmek için tasarlanmış bir yazılım arabulucu olan Reading Progress‘i (Okuma ilerleme aracı) duyurdu. Ayrıca bu cins bir diğer vasıta da öğretmenlerin organizasyonunu yönetmesine ve öğrencilerine grup görevlerinin devir edilmesine yardımcı olan Grup Ödevleri’ni kullanıma açtı.

genel olarak firmanın misyonu gerekli uzakta eğitim gibi yerel engellere karşın öğrenme deneyimini geliştirmek için teknolojiyi kullanmaya devam etmektir. Pandeminin başlangıcından bu yanlamasına sınıfta kullanılan teknoloji, Amerikan okullarındaki tüm sınıfları kapsayan jurnal eğitimin bayağı bir parçası haline geldi.

Aslında Microsoft göre yapılan yakın tarihli bir YouGov anketi, K-12 eğitimcilerinin yüzde 71′inin öğretim sürecini kolaylaştırdığı için teknolojiyi övdüklerini bildirdi.

Raporlar hibrit öğrenmeye geçiş sebebiyle bazı öğrencilerin okuma becerilerinde hafif bir düşüş olduğunu gösterdiğinden Microsoft ayrıca eğitimcilerin öğrencilerinin okuma ilerlemesini değerlendirmelerine yardımcı olmak ayrıca de okuryazarlık becerilerini geliştirmede öğrencileri cesaretlendirmek için Okuma İlerleme aracını geliştirdi. Daha da iyisi bu aracın kullanımı herkes için tamamen ücretsiz.

Artık eğitimciler zamandan , öğrencilerinin okuma ilerlemesini görselleştirmek ve keza ses ayrıca de video kullanarak öğrencilerle egemen olarak etkileşimde bulunabiliyor. Bu doğrultuda oluşturulmuş Okuma İlerleme aracını kullanabiliyor. Bu araç öğrencilerin okuma gelişimini ayrıntılı bir şekilde hızlandırıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/microsoft-hibrit-ogrenme-icin-yeni-araclar-sunuyor
Yorumlar