Microsoft bir yandan Windows 11 istikrarlı sürümünü hazırlarken bir diğer taraftan ise yeni Office için hazırlıklar yapıyor. Buna göre Microsoft Insider beta programı dahilinde yeni Microsoft Office özellikleri de ortaya çıkmaya başladı.

Yakın zamanda tanıtımı yapılan ancak istikrarlı sürümü henüz çıkmayan Windows 11, yeni bir Microsoft Office ile de gelecek. Bir kaç hafta önce bu yeni Office sürümünün yeni arayüzlerini görmüştük. Windows 11 ile ahenkli ayla gelen Office, derhal de yeni özelliklere kavuşuyor.

Windows 10 için kritik güncelleme!

Windows 11 için geliştirilen Microsoft Office ve yeni özellikleri

Bu yeni özellikleri deneyimleyebilmek için Microsoft Office Insider programına dahil olmanız gerekiyor. Firma Office Insider kullanıcıları için yeni bir beta önizleme derlemesi olan 14326.20004 sürümünü yayınladı.

Bu yeni sürümle birlikte görünümün yanında özellikle Excel tarafında yeni özellikler karşımıza çıktı.

Excel ve yeni özellikleri:

– Yeni Excel gezinti bölmesi yada Navigation Pane

Excel, karmaşık tablolaları daha anlaşılır kılabilmek adına yeni bir nitelik iile geliyor. Navigation Pane ya da Gezinti Bölmesi adlı özellik, bilhassa karışık Excel tablolarına dair özetler sunuyor.

Bu yeni özelliği sınamak için View yani Görünüm seçeneği üzerinden Navigation Button yani Gezinti Düğmesini seçmeniz gerekiyor. Microsoft, özelliği denemek için kompleks Excel tabloları kullanmanızı öğüt ediyor.

– Büyük Excel hücreleri için kaydırma özelliği

Excel tablolarında oluşturduğumuz büyük hücreler, her zaman kullanışlı olmuyor. İçerisine metin kâğıda dökmek veya kaydırma yapmanın zorlama olduğu büyük hücreler için Microsoft yeni bir özellik sundu.

Excel’de tabloyu oluşturduktan sonradan bu hücreleri büyütmenin veya kaydırma gerçekleştirmek oldukça şiddet. Yeni Microsoft Office özellikleri hücrede yer alan metin ya da rakamlar yanlara ya da aşağıya uzamadan kaydırılabiliyor.

– Excel için yapılan düzeltmeler

Bu yeni sürümle birlikte, Office Inseders kullanıcılarının daha önce karşılaştığı XML hataları da giderilmiş oldu. Dokunmatik yüzeyle kaydırmanın ortaya çıkardığı tablonun başına atma sorunu da bu yeni güncelleme ile düzeldi.

Outlook ve yeni özellikleri

– Outlook arama iyileştirmeleri

E-mail hesaplarınızı tek bir yerden denetim etmenizi sağlayan Outlook’da yeni bir görünümün yanına yeni özellikler ile karşımıza çıkıyor. Artık Outlook içinde yaptığınız aramalarda başvuru formu size en yerinde sonuçları önerge şeklinde sunacak. Bu Nedenle Outlook içinde yapılan aramalar hem daha çabuk ayrıca de daha basit ayla gelecek.

– Outlook için yapılan düzeltmeler

Takma adla yapılan mail yönlendirmesi için de Outlook’da kayda değer bir sorun giderildi. Bu sorunda yapılan yönlendirme mailleri, orijinalden farklı görünüyordu. Microsoft yeni güncelleme ile bu soruna da çözüm getirdi.

Görüşme isteği için yapılan gönderimlerde, buluşma yöneticilerine gönderilen buluşma kopya linkleri yanlışlıkla toplantıya katılacak kişilere de yönlendiriliyordu. Görüşme öncesi test için gönderilen bu linklerin öteki üyelere gönderilme sorunu da düzeldi.

– Word için yapılan düzeltmeler

Microsoft Office için yapılan bu yeni güncelleme ile Word ise yeni bir özellik kazanmadı. Ancak Microsoft ortaya çıkan bazı sorunları giderdi. Buna göre bir sayfanın sonunda imlecin görünmeme sorunu yeni güncelleme ile çözüldü.

Değişiklileri izle özelliği açıkken karşılaşılan İçindekiler alanı güncellemesi sonrası Word’un yanıt vermemesi sorunu da ortadan kalktı. Yeniden Microsoft, PowerPoint, Project ve Office Suite için de küçük düzeltmeler yaptı.

Microsoft daha önce Windows 11 için 64 bit ARM sürümüne de sahip olacağını duyurmuştu. Microsoft Office’in de 64 bit Arm Windows sürümü mevcut.

64-bit Office’i Arm Windows makinesinde test etmek isteyenlerin Office Insider programında olmasının yanı sıra Windows 11 Insider Preview‘ı da çalıştırıyor olması gerekecek. Ayrıca, Office’i baştan yüklemeden ve beta sürümüne güncelleme yapmadan önce kullanıcılar, yüklemiş olabilecekleri bütün 32 bit Office sürümlerini kaldırmaları gerekecek.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/microsoft-office-yeni-ozellikleri-ortaya-cikti