Microsoft, geçtiğimiz haftalarda OpenAI'a 10 milyar dolarlık yatırım yapmış ve bu yatırımla birlikte iki şirketin daha artı iş birliği oluşturacağı anlaşılmıştı. Hatta Microsoft'un Bing arama motoru için ChatGPT'inin daha çabuk versiyonunu sunacağını da sizlere aktarmıştık. Bu kapsamda teknoloji devi Bing arama motoruna ChatGPT'nin daha hızlı bir versiyonu olan GPT-4'ü eklemek için çalışmalarına devam ediyordu. 

Şu Anda ise Microsoft CEO'su Satya Nadella, Microsoft'un OpenAI'ın GPT-4 modelini Bing'e entegre ederek arama motorunda ChatGPT sanki bir tecrübe sağladığını duyurdu. ChatGPT ve öteki GPT modellerinden bambaşka olarak, yapay akıl destekli Bing'e aracısız olağan bir arama arayüzü yoluyla erişiliyor. ChatGPT'den bambaşka olarak yeni Bing'in, son olaylarla ilgili haberleri alabileceği de bildiriliyor. Bing'in haber sitelerinin yayınladığı hikayelerden özel baskı yaparak kendi lansmanıyla ilgili soruları yanıtladığının da altı çiziliyor. 

Yeni özelliklere sahip Bing'i kullanmak için ilk kez umma listesine kaydolmak gerekiyor. 

Şirket ayrıca kenar çubuğuna yerleşik, yeni suni akıl özelliklerine sahip Edge tarayıcısının yeni bir sürümünü de piyasaya sürdü. Microsoft, Edge tarayıcısı için yapay zeka ile geliştirilmiş "sohbet" ve "oluştur" özelliklerini kullanıma sundu. Sohbet, kullanıcıların baktıkları web sayfasını ya da belgeyi özetlemelerine ve içeriği hakkında sorular sormalarına olanak tanırken, "oluşturma" özelliği de bir yazım yardımcısı işlevi görüyor. Birkaç başlangıç ​​istemine dayalı olarak e-postalardan sosyal medya gönderilerine kadar metin oluşturmaya asistan oluyor. 

Edge

Microsoft'un yanı sıra Google da geçtiğimiz günlerde ChatGPT yarı ürünü Bard'ı tanıtmıştı. Yapay zekanın yükselişi ile teknoloji devleri de önemli adımlar atmaya başladı. Gelecekte bu alanda neler olacağını defalarca birlikte göreceğiz. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/08/microsoft-openai-ile-guclendirilen-yenilenmis-bing-i-ve-edge-tarayicisini-duyurdu