Microsoft, OpenAI ile uzun vadeli ortaklığını milyarlarca dolarlık bir yatırım yoluyla genişlettiğini açıkladı. Laf konusu izah etme, Microsoft'un OpenAI'a 10 milyar dolar yatırım yaptığı iddialarından sadece birkaç hafta daha sonra yapıldı. hemen birçok yayınlama organı yatırımın miktarının 10 milyar dolar olduğunu söylese de şirketin devlete ait açıklamasında bununla ilgili herhangi bir ibare bulunmuyor.

Microsoft Başkanı ve CEO'su Satya Nadella, OpenAI ile ortaklığı, son teknoloji yapay akıl araştırmalarını sorumlu bir şekilde ve yapay zekayı yeni bir teknoloji platformu olarak demokratikleştirmek için karşılıklı bir doyumsuzluk civarda kurduklarını söyledi. Ortaklığın bu sonraki aşamasında, sektörler genelindeki geliştiricilerin ve kuruluşların, uygulamalarını meydana getirmek ve çalıştırmak için Azure ile en iyi yapay akıl altyapısına, modellerine ve vasıta zincirine erişebileceğini de dile getirdi.

OpenAI CEO'su Sam Altman ise ortaklığın son üç yılı fantastik geçtiğini, Microsoft'un OpenAI'ın değerlerini paylaştığını ve bağımsız araştırmalarına devam etmekten ve herkesin yararına olan gelişmiş suni zeka meydana getirmek için çalışmaktan coşku duyduklarını belirtti.

İki şirket arasındaki anlaşma, Microsoft'un OpenAI'ın araştırmasına yardım etmek için süper data işlem sistemlerinin geliştirilmesi ve dağıtılmasına yönelik yatırımlarını artırmasını sağlayacak. Anlaşmanın en önemli kısmı, Microsoft'un OpenAI için özel bulut iş ortağı olduğu ve Microsoft'un bulut hizmetlerinin ürünler, API hizmetleri ve çalışmalar genelinde tüm OpenAI iş yüklerini güçlendireceği diyebiliriz.

Microsoft keza OpenAI modellerini dağıtılmış tüketici ve kurumsal ürünlere dağıtmayı planlıyor. Microsoft'un Bing arama sonuçlarına ChatGPT entegrasyonu ekleyerek Google'a meydan okumaya hazırlandığı söyleniyor. Şirketin bir takım dil suni zeka teknolojilerini Word, PowerPoint ve Outlook uygulamalarına entegre edeceği de iddia ediliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/24/microsoft-openai-ortaklik