2014 yılından bu yanlamasına Microsoft Türkiye'nin Kurumsal İletişim Müdürü olarak devir yapan Aslı Arbel'in Microsoft Türkiye Pazarlama Direktörü (CMO) olarak atandığı duyuruldu. Bilhassa teknoloji, bankacılık ve bilişim alanlarındaki derin kurumsal irtibat tecrübesiyle bilinen Aslı Arbel, CMO olarak atandığı yeni rolünde Microsoft Türkiye'nin pazarlama stratejilerinin oluşturulmasından, pazar araştırmaları aracılığıyla tüketici eğilimlerinin ve pazar payının takibinden sorumlu olacak.

Kariyerine 2006 yılında HSBC Türkiye'nin Kurumsal İletişim Bölümü'nde başlayan Aslı Arbel, 2010'dan 2013'e değin HSBC Türkiye çatısı altında Stratejik Planlama ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. sonradan Vodafone Türkiye'nin Kurumsal İletişim Müdürü olarak görev alan Arbel, 2014 yılından bu yana Microsoft Türkiye'nin Kurumsal İletişim Direktörü olarak çalışmalarını sürdürüyordu.

Kurumsal İletişim Direktörü olarak devir yaptığı 8 takvim süreçte Microsoft Türkiye'nin medya ilişkilerinden etkinlik ve sponsorluk faaliyetlerine, kriz ve şeref yönetiminden kurumsal sosyal mesuliyet projelerine değin geniş bir yelpazede bütün iletişim çalışmalarını idare eden Aslı Arbel, “Teknolojinin Kadın Liderleri” gibi teknoloji sektöründe etkinlik bildiren kadınların başarılarına uyarı çeken projelerin yanı sıra, Seeing AI ve WeWALK gibi engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmaya karşın teknoloji tabanlı projelerin başarılı iletişim çalışmalarına da önderlik etti.

Microsoft Türkiye'nin Ulusal Eğitim Bakanlığı ve Habitat Derneği ile meslek birliği içinde geliştirdiği DigiGirlz ve geleceginitasarla.com gibi gençlerin dijital yetkinliklerini artırmaya ve teknoloji sektörüne özendirme etmeye yönelik eğitim programlarının iletişimini de yürüten Arbel, söz konusu projelerle şirketin özellikle kadınlara ve gençlere yönelik “yetkinlik gelişimine yardım” politikasına katkı sağladı.

Emory Üniversitesi Milletlerarası İlişkiler Bölümü mezunu olan Arbel, bununla beraber Boğaziçi Üniversitesi'nden İşletme Yüksek Lisansı derecesine sahip.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/26/microsoft-turkiyenin-yeni-cmosu-asli-arbel-oldu