Oyun stüdyolarının yaşadığı en büyük sorun olan komisyonlar, başlangıçta Epic Games ile gündeme geldi. Steam ile ilk elden rekabete giren şirket, oyun geliştiricileri kendine sürüklemek için kurul oranlarını düşük tutacaklarını açıkladı. Steam‘de yüzde 30 olan komisyonu yüzde 12‘ye çeken şirket, bu hamlesiyle oyun geliştiricileri kendine çekmeyi başardı.

Geliştiricilerin takdirini toplayan bu hareket, stüdyoların Epic Games‘e oyun çıkarma konusunda daha hevesli olmasına yol açtı. Hala pazar lideri olan Steam, bu olaylar nedeniyle epeyce artı eleştirilse de, tartışmaları geride bırakmayı başardı. Ancak şirkete bir darbe de Microsoft, Windows Store göre geldi.

Microsoft‘un Xbox Wire’da yaptığı açıklamaya kadar, Windows Store üzerinden yapılan oyun satışlarında yüzde 30 olan komisyon ücretleri, yüzde 12‘ye düşürülecek. 1 Ağustos‘ta yürürlüğe girecek yeni kurul politikasının, oyun geliştiricileri Steam’den uzaklaştırması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Microsoft, “Oyun geliştiriciler, oyunculara inanılmaz haberler sunma hedefimizde büyük öneme sahip. Onların bizim platformlarımızda başarılı olmalarını istiyoruz. Adil bir komisyon, geliştiricilerin daha pozitif oyuncuya ulaşmasına ve daha pozitif oyun yapmasını sağlayacak. Bu da daha iyi bir ticari başarı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/microsoft-ve-epic-games-steami-koseye-sikistirdi
Yorumlar