Teknoloji devleri, veri merkezleri konusunda ileriye dönük çözümler arıyor ve bu çözümlerin başında da veri merkezlerinde yapay zekanın tatbik yolları yer alıyor. Bu kapsamda Microsoft ve Meta'nın, Google'ın veri merkezlerini koruma ve teminat altına alma şeklini için farklı yollar üstünde çalıştıkları açıklandı. 

TechCrunch'a gönderilen bir e-postada Microsoft sözcüsü, bilgi merkezi operasyonları hakkında esas bilgilerle ilgili uyarılar meydana getirmek için ansızın pozitif kaynaktan gelen verileri tahlil etmek için planlanmış yapay akıl sisteminin erken deneme aşamalarında olduklarını açıkladı. Bu noktada Microsoft'un amaçladığı ise Google'ın data merkezlerinde emniyet olaylarının etkisini durdurmak veya azaltmak. Microsoft sözcüsü keza, veri merkezi inşaat programlarını etkileyebilecek faktörleri saptama etmeye ve varsayım etmeye muavin olacak sistemler üzerinde çalıştıklarını da söyledi.

Bir öteki teknoloji devi Meta da data merkezlerinde işçi güvenliği ve sistem güvenilirliğinde yapay akıl için dilekçe örnekleri kullanacaklarını açıkladı. Meta'nın öncelikli hedefi, sahadaki işçileri etkileyebilecek çevresel etkenler aşağıda operasyonların nasıl etkileneceğini tahmin etmek için yapay zekayı uygulamak. Meta'nın bu cins girişimleri, Google'ın bilgi merkezleri ve sunucularında zorlama tüketimi, soğutma ve hava akışı gibi sistem güvenilirliğini etkileyebilecek koşulların daha içe doğru anlaşılmasını ve genel görünümünü edinmek için yapay zeka kullanımını içeriyor. 

Google'ın data merkezlerini, büyük miktarda bilgiyi depolayan ve işleyen birçok bilgisayar içeren tesisler olarak açıklayabiliriz. Google'a tarafından bu teknoloji, ürünlerini ve hizmetlerini global olarak 7/24 çalışır durumda tutmalarına ihtimal tanıyor. Google veri merkezleri, diğerlerinin yanı sıra Gmail, Google Dokümanlar ve Google Arama gibi hizmetlerin etkinleştirilmesinden birinci derecede sorumluluk sahibi ve bu veri merkezleri başarısız olursa, bütün bu işlevler de durma noktasına gelebilir.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/20/microsoft-ve-meta-veri-merkezlerinde-yapay-zeka-kullanma-konusunda-googlea-katildi