Eski çalışma politikasını değiştiren Microsoft, Windows işletim sistemini belirtilmiş aralıklarla her yerde hariç tutmak yerine güncelleme kararı aldı. Bu Vesile Ile Windows, tıpkı Android ve iOS sürümleri gibi güncellenerek yeni özellikler kazanıyor. Ama şirket, uzun süredir kolay iyileştirmeler ve özellikler dışında işletim siteminde büyük bir buluş yapmadı. İddialara göre Microsoft, bu sene gelecek olan güncelleme  için diğer projelerini askıya aldı

Windows 10X

Windows 10X’in arayüz tasarımından bir misal

Askıya alınan projelerden biri de şirketin 2019 yılında duyurduğu Windows 10X.  Standart Windows işletim sisteminin hafifletilmiş bir versiyonu olan bu sürüm, daha portatif cihazlar için geliştiriliyordu. Oysa şirketin uzun süredir erteleme haricen bir haberle gündeme gelmeyen bu projeye bir daha dönüş yapması beklenmiyor. Microsoft’a yakın kaynaklar, işletim sisteminin ayrıntılarıyla sonlandırılacağını düşünüyor.

Şirketin bağlı projelerden vazgeçerek tüm odağını vereceği projeyle ilgili şimdilik o kadar bir şey bilinmiyor. İsminin Sun Valley olacağı düşünülen yeni Windows sürümü, işletim sistemini yaklaşık olarak baştan altında yenileyecek. Şirketin ikonik özellikleri ve görünüşü korurken daha çağdaş bir arayüz kullanması bekleniyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/microsoft-windows-10xi-daha-cikmadan-oldurdu
Yorumlar