Windows 11’in resmi bir stok fotoğrafı, Microsoft Paint uygulamasının yakında olacak olan bitmiş tasarımını yanlışlıkla sızdırdı. Microsoft Paint, 1985 yılında Windows’un birincil sürümü ile tanıtıldı ve en gelişmiş araç olmasa da işletim sisteminin bir demirbaşı haline geldi.

Windows 11 Beta 4 yayınlandı: İşte yenilikler

Windows 11 ile Paint yenileniyor

Paint aradan geçen bunca yıla rağmen pozitif gelişmedi ve Microsoft, Windows 10’da isteğe alt bir özellik haline getirdi. Microsoft, Windows 11’de kullanıcı arayüzünü güncellerken, Microsoft Paint senelerdir sahip olduğu can sıkıcı arayüzü kullanmaya devam ediyor.

Microsoft, Unsplash platformuna, çağdaş bir kullanıcı arayüzüne sahip Microsoft Paint’in yeni sürümüne bir göz atmamızı karşılayan resmi bir Windows 11 stok fotoğrafı yükledi.

Daha iyi görebilmek için döndürdüğümüz ve kırptığımız aşağıdaki resimden de görebileceğiniz gibi, Microsoft arayüzü yeni simgeler, dairesel renk seçiciler ve daha çağdaş çizgiler ile yeniledi.

Bu sürüm derhal Windows 11’de mevcut yok, fakat işletim sistemi olarak üretime geçiş (RTM) geliştirme aşamasına yaklaşıyor. Bu da yeni Paint sürümünü nihai sürümde görebileceğimiz anlamına geliyor.

Paint, RTM’ye girmese bile Microsoft, adi güncelleme döngüsünün haricen herhangi bir zamanda güncellenip kullanıcılara teslim edilebilmesi için Windows Özellik Tecrübe Paketleri yoluyla herkesin kullanımına sunacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/microsoft-windows-11-ile-bir-klasigi-yeniden-yaratti