Bir zaman önce Asya'da ortaya meydana çıkan ve bundan böyle ülkemizden de örneklerini görmeye başladığımız SuperApp akımına, son dönemde yaptığı hamlelerle kısa bir vakit sonradan Migros da dahil olacak gibi görünüyor. Zira Türkiye'nin önde gelen perakende şirketlerinden Migros, anlık teslimat uygulaması Migros Anında'i Migros uygulamasına entegre etti.

Aslında Migros Derhal'in kendi uygulaması da hala başvuru mağazalarında mevcut. Hatta Migros Anında uygulamasını açtığımızda bizi Migros'un belli başlı uygulamasına yönlendirmiyor. Oysa Migros'un esas uygulamasına baktığımızda üç bambaşka hizmetin bir araya getirildiğini görüyoruz. Uygulamada üst solda ilk olarak Sanal Market yer alıyor, onun yanında ise Migros Anında konumlanıyor. En sağda ise Migros Elektronik yer alıyor. 

Sanal Market teslimatları için her zaman olduğu gibi bir vakit aralığı verilirken, Hemencecik'de yaklaşık 15 dakika gibi bir sürede siparişin size ulaştırılacağı bilgisi yer alıyor. Migros Elektronik ise kargo ile eve teslimat yapıyor. bu arada Sanal Market'te marketten alma seçeneğinin bulunduğunu da hatırlatalım.

Migros'un son dönemde yaptığı bir öteki icat de Moneypay ile ödeme hizmetine girmiş olmasıydı. Uygulamanın sunduğu avantajlar arasında öne çıkan nokta ise globalde "Buy Now Pay Later" olarak bildiğimiz hazırlanmış sınır kullanım servisi bulunuyor. Ödeme yapma, 7/24 para gönderme, banka hesabından, kredi kartından ve Migros'lardan 7/24 para yükle ve QR ile ödeme hizmetleri yer alıyor.

Şirketin son hamlesiyle aklımızda birkaç soru oluştu. Bunlardan ilki "acaba Migros, Moneypay'i de kendi uygulamasına entegre edecek mi?" iken bir diğeri de "acaba bütün servisler ilerleyen dönemde Moneypay'e dahil edilecek mi?" oldu. Her iki durumda da Migros'un ağır ağır bir SuperApp'in temellerini attığını söylemek muhtemel. 

Konuyla ilgili gelişmelerden farkında epeyce sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/26/migros-hemeni-de-kendi-uygulamasina-dahil-eden-migros-super-app-olma-yolunda-ilerliyor