Markaların ve rakiplerinin e-ticaret sitelerinde ve perakendedeki tüm ürünlerinin fiyat, görünürlük, promosyon ve aktivite bilgilerinin anlık takibini yapıp raporlayan bir yazılım olarak hizmet veren Mindsite, İş Bankası'nın yatırımcısı olduğu Maxis Reformcu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu liderliğinde yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere kadar Workup Girişimcilik Programı'nın Temmuz ayında tamamlanan 6. döneminde mezun olan Mindsite, Maxis Reformcu Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu'nun 1,9 milyon TL ile liderlik ettiği yatırım turunda toplam 2,8 milyon TL yatırım aldı.

2,8 milyon dolarlık yatırım turuna Maxis'in haricinde Angel Effect, Utku Öz, Emre Açıkel ve Workup'ın lider mentoru Ömer Erkmen'in katıldıklarını da ekleyelim. Mindsite, Maxis'in Kolay İK, Mutlubiev, PCI Checklist ve Denebunu'dan sonradan yatırım yaptığı 5. teşebbüs olurken, Workup'tan mezun olduktan sonradan Maxis'ten yatırım alan 2. girişim oldu.

İsmail Arapzade, Ali Göksu Özkan, Ali Alperen Durak ve Hakan Utku Özdemir ortaklığında 2020 yılında ürününü tamamlayan teşebbüs, birincil satışını ise Workup'a dahil olduktan sonra gerçekleştirdi.

Markaların e-ticaret sitelerindeki ürünlerinin fiyat ve görsellerini durmadan tarayarak bunları tek çatı aşağıda toplayan SaaS platformu olan Mindsite, ürünlerin stok durumu, fiyatı, promosyonları, mahsul tanıtımları ve marka görünürlüğü gibi birçok veriyi kullanıcılarına sunarak, e-ticaret kanallarından elde edilen gelirlerin artırılmasını da sağlıyor.

Reformcu Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu olarak 2020 yılını Denebunu yatırımı ile kapattıktan sonradan 2021'e Mindsite yatırımı ile başlangıç yaptıklarını bildiren Maxis Genel Müdürü Selami Düz, Mindsite'ın Covid-19 salgını ile birlikte bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de süratli büyüyen e-ticaret sektörüne yönelik sunduğu reformcu ürünlerin Mindsite ekibinin dilekçe gücü ile birlikte manâlı bir çoğaltma potansiyeline sahip olduğu için yatırım yaptıklarını paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/20/mindsite-maxis-liderliginde-2-8-milyon-tl-yatirim-aldi/