Mobil ödeme sistemleri arasında en yaygın şekilde kullanılan servislerin başında Apple’ın Apple Pay çözümü geliyor şüphesiz. Kullanıcıların alışverişlerinde sadece parmak izi kullanarak rahatça ödeme yapabilmelerini sağlayan bu sistem, gidişata bakılırsa çok yakında mobil internet sitelerine de destek vermeye başlayacak.

Ortaya çıkan bilgilere göre Apple, partnerlerine Apple Pay’in yıl sonundaki tatil sezonunda mobil internet sitelerine de destek vereceği bilgisini paylaştı. Bu destek ile beraber müşteriler iPhone veya iPad üzerinde Safari tarayıcısını kullanarak Apple Pay üzerinden alışveriş yapabilecek. Bu servisin sunulmasının ardından bir sonra sonra ise bu desteğin Apple dizüstü ve masaüstü PC’lerine de gelmesi planlanıyor.

Apple’ın yazılım konferansı olan WWDC 2016 etkinliğinde duyurulması beklenen bu yenilik, yıl sonuna denk gelen tatil sezonunda kullanılabilir durumda olacak. Bu girişimle beraber Apple direkt olarak PayPal’a rakip olmuş olacak. PayPal, hem websitesi hem de uygulama tarafında One Touch adını verdiği ödeme sistemiyle bu alanda oldukça popüler. Şirket ayrıca Braintree ismindeki işlem şirketinin de sahibi. Ancak alınan komisyon oranı tarafında PayPal’in daha çok kesinti yapması, Apple’ın elini bu konuda güçlendiriyor.
Şu anda halihazırda gerçekleştirilen alışverişlerin büyük bir çoğunluğunun mobil web siteleri üzerinden yapıldığını düşündüğümüzde Apple Pay için bu önemli bir atılım olacak. Bakalım WWDC konferansında mobil ödeme ile ilgili neler öreceğiz.