Girişim ekosistemimizin en manâlı parçalarından biri haline gelen mobil oyun girişimleri her geçen gün yeni bir yatırım ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre yerli bir mobil oyun girişimi olan Hungri Games1,1 milyon dolar yatırım aldı.

Laf konusu ya 1,1 milyon dolarlık yatırım İngiltere merkezli oyun yatırım ve finans şirketim Triple Dragon'dan geldi. 1,1 milyon dolarlık yatırımın 10 milyon dolar değer biçme üzerinden yapıldığını da paylaşalım. Hungri Games tarafından paylaşılan bilgilere kadar alınan yatırım, yeni mobil oyunların geliştirilmesini süratli gitmek, kullanıcı kazanımını ile pazarlama gücünü artırmak ve İngiltere'de açmayı planladığı yeni stüdyosu için kullanacak.

2019 yılında kurulan bir oyun girişimi olan Hungri Games, halihazırda EMEA bölgesinde ve ABD'de geniş bir oyuncu kitlesini yakalamış olan God of Gods ve Legend of Khans gibi SRPG oyunlarıyla hızlı bir ivme yakalamayı da başardı.

Edindiğimiz bilgilere tarafından Hungri Games'in üçüncü oyunu ise önümüzdeki yaz aylarında oyuncuların beğenisine. İnteraktif öykü tabanlı RPG türünde bir oyun olarak karşımıza çıkması beklenen üçüncü oyunun adı ise “Affairs Interactive Stories” olacak.

Hungri Games'in dünya oyun sektöründe deneyimli ve başarılara sahip bir ekip kadar kurulduğunu dile getiren Hungri Games kurucu ortağı Kağan Berk Koçak, başarılarının fazla sayıda yatırımcının dikkatini çekmeyi başardığını ve şu lahza için global hedeflerine uygun gördükleri Triple Dragon ile birincil yatırım sürecimizi tamamladıklarını belirtti.

Yatırım turunu melek yatırımcılarla birlikte idare eden Londra merkezli oyun yatırım ve finans şirketi Triple Dragon'un kurucu ortağı Pieter van der Pijl, Hungri Games'in küresel oyuncu tabanının yanı sıra EMEA'da da son derece iyi yankı uyandıran içerikler sunarak temel mobil oyunlar segmentinde devir yarattığını dile getirdi.

Yeni ve alternatif kullanıcı edinme ve iş geliştirme ortaklıklarından yararlanarak şimdiden alaka odağı olmayı başardığını da paylaşan Pijl, Hungri Games'i portföylerini genişleterek ve Birleşmiş Krallık'ta yeni bir stüdyo açarak desteklemek için sabırsızlandıklarını da belirtti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/09/mobil-oyun-girisimi-hungri-games-1-1-milyon-dolar-yatirim-aldi