Ülkemizde yer alan mobil oyun girişimleri her geçen gün yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise baht ve kabiliyet temelli olarak hybrid casual oyunlar geliştiren Mafia Games, Boğaziçi Ventures'tan yatırım aldı.

Aktarılan bilgilere kadar Boğaziçi Ventures, Mafia Games'e 3 milyon TL yatırım yaptı. Teşebbüs kadar paylaşılan bilgilere kadar Mafia Games, alınan yatırım ile birlikte global olarak büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. Fatih Polat ve Serkan Aksu göre hybrid casual oyunlar geliştirme hedefi ile kurulan Mafia Games, 11 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. 

Yapılan yatırım ile ilgili açıklamalarda yer alan Boğaziçi Ventures ortaklarından Burak Balık, Boğaziçi Ventures olarak bir girişime yatırım yaparken genelde ortak vizyonlar ve hayallere sahip olup olmadıklarına baktıklarını ve Mafia Games ile de gerçekleştirdikleri yatırım görüşmelerinde benzer hayalleri paylaştıklarını görmenin onları fazla heyecanlandırdığını da sözlerine ekledi.

Mafia Games kurucu ortağı Serkan Aksu ise global oyun sektöründe gördükleri fırsatları değer biçmek nedeniyle çıktıkları yolda Boğaziçi Ventures'ın yatırımı ile güçlerine güç katıp hedeflerine şipşak ilerlemeye devam edeceklerini paylaştı.

Son olarak uzun senelerdir kısmet ve kabiliyet temelli olarak oyunlar alanında çalışan Mafia Games ekibinin, oyunlarındaki baht ve kabiliyet temelli faktörler dolayısıyla matematikçiler, ekonomistler ve veri bilimcilerle birlikte çalışmalarının, onları öteki oyun stüdyolarından ayıran en büyük faktör olduğunu da belirttiğini de ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/03/01/mobil-oyun-girisimi-mafia-games-bogazici-ventures-tan-3-milyon-tl-yatirim-aldi