Her geçen gün gelişen mobil oyunlar, zaman içinde önemli bir oyuncu kitlesine de sahip oldu. Bu kitleyi bir topluluğa dönüştürmek üzere yola meydana çıkan Turnip, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Turnip kadar paylaşılan bilgilere teşebbüs, A serisi yatırım turunda 12,5 milyon dolar yatırım aldı.

Turnip'in 12,5 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Greenoaks ve Elevation Capital'ın müşterek liderliği ile birlikte gerçekleşti. Yatırım turuna, Greenoaks ve Elevation Capital'ın haricinde ise SEA Capital, Vibe Capital, Andrew Chen, Sujeet Kumar, Harshil Mathur, Shashank Kumar, Gaurav Munjal, Roman Saini, Lalit Keshre, Harsh Jain ve Ishan Bansal da katıldı.

Alınan 12,5 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Turnip girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 14,1 milyon dolara ulaştı. Mobil oyunlar oynayan şahısların kendi topluluklarını oluşturmalarına olasılık karşılayan bir platform olarak karşımıza meydana çıkan Turnip, 2020 yılında Aditya Sharma, Devendra Sharma ve Pooja Dubey göre Hindistan'da kuruldu.

İçerik yaratıcı kişilerin takipçileri ile etkileşime geçebilmesini de karşılayan Turnip platformunda sesli, görüntülü ve yazılı röportaj seçenekleri de bulunuyor. Turnip içinde oyun ve içerik yaratıcı kişiler için kulüpler oluşturma, canlı yayınları başvuru formu içinden peşine düşüp takip etme ve e-spor turnuvaları düzenleme gibi özelliklerin yer aldığını da ekleyelim.

Turnip sunduğu özellikler ile birlikte mobil oyunlar konusunda içerik oluşturan kişilerin kazanç elde edebilmesini de sağlıyor. YouTube, Facebook ve Twitch gibi büyük platformlarla entegre bir şekilde de çalışabilen Turnip, platform içinde yayıncıların elde ettiği gelirden ise yüzde 10 komisyon alıyor.

Turnip kadar paylaşılan bilgilere tarafından platformun şu lahza için 5 milyondan artı kullanıcısı bulunuyor. 5 milyon kullanıcının yüzde 45'inin Hindistan dışından kullanıcılar olduğunu da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/13/mobil-oyun-topluluklarina-odaklanan-turnip-12-5-milyon-dolar-yatirim-aldi