2021, mobil tatbik endüstrisi açısından bir dönüm noktası oldu. Karantina kararları, iOS'teki mahremiyet kurallarındaki değişikliklerin kullanıcı kazanımını zorlaştırması, kullanıcıların değişen davranışları ve alışkanıkları sektörde derin sarsıntılara niçin oldu ve aynı zamanda fazla yüksek bir çoğaltma getirdi. Ama bu gelişmeler dilekçe pazarlama ekosistemini ne şekilde etkiledi?

Mobil başvuru trendleri 2022 raporu, mobil pazarlama ekonomisinin geçtiğimiz yılda yaşanan küresel ve bölgesel gelişmelere dair uzman sektör analizleri sunuyor. En iyi 2.500 uygulamadan elde edilen verileri kullanan rapor, fintech, e-ticaret ve oyun sektörlerindeki en iyi trendlere ve karşılaştırmalara ışık tutuyor ve 2022'de tatbik büyümesini güçlendirmek için reklamverenlere eyleme dönüştürülebilir içgörüler sağlıyor.

Mobil dilekçe trendleri raporu 2022'yi Adjust'tan indirin.

Mobil Tatbik Trendleri 2022 raporu, amaç kitlenizi ve dilekçe ekonomisinin içinde bulunduğu durumu daha iyi anlamanıza yardım etmek için montaj, oturum, ATT onaylama oranları, elde alıkoyma ve reattribution trendlerini tahlil ediyor. Adjust'ın hazırladığı bu rapor, kayda değer metriklerdeki yüksek büyümenin altını çiziyor ve yüksek derecede etkileşime sahip kullanıcıların sayısının şipşak arttığını gösteriyor. Metriklerdeki bu olumlu gelişmeler ile birlikte rapordaki analizler, kullanıcı tutma açısından biraz da olsa geride kalındığını gösteriyor. Bu da UA alanında gösterilen özenin kullanıcı alıkoyma ve LTV'ye de gösterilmesinin taşıdığı önemin altını çiziyor.

Rapordaki ana bulgulardan bazıları:

Kurulumlar, 2021'de takip edilen tüm sektörlerde ve bölgelerde takvim bazda arttı. Bu artış fintech'te %35, e-ticaret'te %12 ve oyunlarda %32 olarak gerçekleşti. Hisse yatırımı ve kripto uygulamaları yüksek oranda bir büyüme yaşadı ve kullanıcı tabanlarının etkileşim oranları epeyce yüksek. Bu uygulamalar bütün fintech kurulumlarının sırasıyla %7'sini ve %2'sini oluştururken, oturumların %17'sini ve %6'sını oluşturuyorlar. Hyper casual oyunlar, oyun sektöründeki kurulumlarda %27 ile aslan payına sahipler, ancak aksiyon oyunları bütün oturumların %30'unu oluşturuyor. Pazaryeri uygulamaları, e-ticaret sektöründeki diğer kategorilerin ortalamasından oldukça daha yüksek bir kullanıcı tutma oranı sergiliyor (1. gün %27 ve %19, 30. gün %10 ve %7).

Uygulama pazarlaması endüstrisine dair ayrıntılı bir analiz için Mobil kullanım trendleri 2022: Dilekçe performansının küresel bir karşılaştırması'nı indirin.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/11/mobil-uygulama-trendleri-2022-uygulama-performansinin-kuresel-bir-karsilastirmasi