Samsung'un bileşen teknolojileri için Kim Oysa-nam, alıcı elektroniği için Kim Hyun-suk (HS Kim) ve son olarak ise mobil ve bilgi teknolojileri için Koh Dong-jin'i (DJ Koh) CEO olarak atadığını 2017 yılında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yönetim yapısında kayda değer bir değişikliğe dışarı giden Samsung, keza yeni CEO'larını duyurdu keza de iki birimini birleştirdiğini duyurdu.

Samsung Electronics göre paylaşılan bilgilere tarafından benzeri iletken işi için aygıt çözümleri (DS Division) ve içine mobil, televizyon ve tüketici elektroniğini bölge SET Division için yeni iki CEO atandı. Bu değişikliğin 2017 yılında geçilen 3 CEO'lu yönetim şeklinin ardından yaşanan en büyük değişiklik olduğunu da ekleyelim.

Daha önce Samsung Electro-Mechanics CEO'su olarak tahsis yapan Kyehyun Kyung, Samsung'un en manâlı gelir kaynaklarından olan yarı geçirgen teknolojilerine odaklanan aygıt çözümleri biriminin yeni CEO'su ve başkan olarak ödev yapacak.

Mobil ve alıcı elektroniği birimlerinin birleştirilmesi ile kurulan yeni SET Division biriminin CEO'su ise 15 yıldır Samsung'un ekran biriminin başında yer alan Jong-hee (JH) Han oldu. Jong-hee (JH) Han'ın bununla birlikte başkan yardımcılığı görevini üstleneceğini de belirtelim.

Samsung tarafından aktarılan bilgilere kadar şirketin yeni CFO'su ise Hark Kyu Park oldu. Bugünden itibaren iki CEO ile yönetilecek olan Samsung'un yönetim değişikliğinin nasıl sonuçlar doğuracağını ise zaman gösterecek.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/07/mobil-ve-tuketici-elektronigi-birimlerini-birlestiren-samsung-iki-yeni-ceo-atadi