– MEmu Play
– Nox Player
– BlueStacks
– GenyMotion
– GameLoop
– Bliss OS
– Droid4X
– PrimeOS
– LDPlayer
– KoPlayer

Anekdot: Listede sıralama yapılmamıştır.

MEmu Play

Emülatör birden fazla Android uygulamasını çalıştırıyor.

Yalnızca zeki telefonlarda oynanan oyunları, bilgisayar ekranında oynamaya ne dersiniz? MeMu Play klasik bir emülatör olmanın yanına, daha fazla oyun odaklı geliştirilmiş bir program olarak ön plana çıkıyor. Bu program doğruca gamepad gibi oyun deneyimini üstteki seviyeye çıkaran parçaları da emülatör ile düzenli olarak kullanma imkanını var.

Ücretli ve bedava olmak üzere iki bambaşka versiyon ile kullanılan emülatör, kullanıcıyı fazla sıkmayan reklamlara sahip. Dilerseniz, ücretli sürümü satın alarak reklamları adamakıllı kaldırabilirsiniz. öte taraftan emülatörün ansızın artı Android uygulamasını da çalıştırdığını belirtelim.

Nox Player

Gamepad desteği mevcut.

Öteki emülatörlerin manâlı bir kısmı büyük boyutlu oyunların bilgisayarda oynanmasında sıkıntı çıkarırken, Nox Player bu oyunları da rahatça oynayabilmenizi sağlıyor. Emulatör, klavye, fare ve gamepad uyumu ile oyunlardan aldığınız verimi üstteki seviyeye çıkarıyor.

Bedava şekilde kullanılan emülatör Call of Duty: Mobile, PUBG Mobile, Wild Rift gibi üst seviye oyunları rahatlıkla oynatıyor. Özellikle PUBG Mobile severlerin sıklıkla kullandığı emülatör, oyun performansı olarak kullanıcıları üzmeyecektir.

BlueStacks 

Hem arayüz olarak zengin ve ayrıca de artı kasmadan kullanılan bir program.

Uzun yıllardır piyasada olması sebebiyle Windows için en iyi Android emülatörleri arasında azami aşina BlueStacks, kalitesiyle de tercih ediliyor. Ayrıca arayüz olarak zengin ve hem de fazla kasmadan kullanılan bir program olması, onu öne çıkaran özelliklerin başında geliyor.

BlueStacks, ücretli ve bedava iki sürüme sahip. Ücretsiz sürümde kullanıcıları artı rahatsız etmeyen reklamlar bulunuyor. Dilerseniz, ücretli sürümü satın alarak reklamları kaldırabilirsiniz. Emulatör, yalnızca içerisinde bulunan binlerce tatbik ile sınırlı kalmıyor. Eğer dilerseniz, dışardan APK formatında dosyalar yükleme imkanınız var.

GenyMotion

Bambaşka Android sürümlerinde başvuru formu test etme imkanınız var.

Listemize özellikle geliştiricilerin çoğunlukla kullandığı GenyMotion emülatörü ile devam edelim. Emülatör, uygulamaları ayrı Android sürümlerinde deneme etmenize olasılık sağlıyor. Android 4.2 ile çalışan bir Nexus One veya Android 6.0 ile çalışan bir Nexus 6 gibi sanal cihazlar oluşturabiliyorsunuz. Dilerseniz, bu sanal cihazlar aralarında kolaylıkla geçiş yapabiliyorsunuz.

Özelliklerinden de anlaşıldığı üzere bu emülatör, oyun gibi amaçlar için uygun yok. Oysa Facebook, Instagram ve Twitter gibi uygulamaları bu emülatör sayesinde faydalanma imkanınız var.

GameLoop

GameLoop, en çok seçim edilen oyun emülatörlerinden biri.

Oyun odaklı bir Android emülatörü niteliğindeki GameLoop, Tencent göre geliştirildi. Geliştiricisinden de anlaşıldığı üzere, PUBG Mobile ve Call of Duty: Mobile gibi oyunlar için özel olarak tasarlanan GameLoop, en çok seçim edilen oyun emülatörlerinin başında geliyor.

Aralıksız güncelleme alarak oyun deneyimini üst seviyeye çıkaran GameLoop, oyuncu güvenliği ve gizliliği sağlayan özel TP emniyet sistemi gibi özellikler barındırıyor. Eğer oyun odaklı bir Android emülatörü arıyorsanız, GameLoop tam size tarafından.

Bliss OS

en iyi Android emülatörleri

Başlı başına Android tabanlı bir işletim sistemidir.

Bliss OS, listedeki diğer emülatörlere göre bazı farklılıklara sahip. Diğer emülatörler Android işletim sistemini sanal ortamda çalıştırırken, Bliss OS başlı başına Android tabanlı bir işletim sistemidir.

Bliss OS kurulumunu, Virtualbox gibi uygulamaların yanı sıra bir USB yoluyla yapma imkanınız var. Açık kaynak kodlu Bliss OS, üstünde değişiklikler yapmanıza da ihtimal sağlıyor. Bliss OS, Android 8.1 işletim sistemini çalıştırıyor. Bu sayede çoğu emülatöre kadar daha güncel bir tecrübe elde edebiliyorsunuz.

Droid4X

Hem video kaydı yapma özelliğine sahip.

Listemizde bulunan diğer emülator programları gibi adı şanı pozitif olmasa da, dinç bir performansa sahip olması ve diğerlerinden kalır yanının olmaması Droid4X emülatörü listemize dahil etti. Bir De bu programın en önemli özelliği, başka bir program kullanmada video kaydı yapılabilmesidir.

PrimeOS

en iyi Android emülatörleri

Reklamlar azıcık can sıkıyor. Ama ücretli sürümü, reklamsız olduğu gibi daha fazla nitelik sunuyor

Ücretli ve ücretsiz sürümleri yer alan emülatör, iyi bir oyun performansına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Akıllı telefonunuzdaki az kalsın her özelliği bilgisayarınızda kasmadan kullanabileceğiniz PrimeOs emülatörünün bedava sürümünde, reklamlar biraz can sıkıcı olabiliyor. Fakat ücretli sürümü, reklamsız olduğu gibi daha artı özellik sunuyor.

LDPlayer

en iyi Android emülatörleri

öte yandan klavye, fare ve gamepad desteği var.

Windows için en iyi Android emülatörleri listemizde, yeniden oyun odaklı programlardan biri LDPlayer’dır. Oyun kontrollerini bakımlı bir şekilde yapabileceğiniz program, klavye ve fare ile sağladığı olağanüstü eşleşme ile oldukça kullanışlıdır.

KoPlayer

en iyi Android emülatörleri

Reklamlar, kullanıcıları rahatsız edecek sıklıkta yok.

KoPlayer programının en güzel yani, diğer seçeneklere göre daha eksik reklam göstermesidir. Can Sıkıcı reklamlardan bıktıysanız, KoPlayer sınamak için ideal bir emülatör olarak öne çıkıyor. Birazcık grafiksel sorunları birincil dönemlerde can sıkıntısı olsa da, geliştiricileri bu sorunları da yeni güncellemelerle aştılar.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/2021-yilinin-en-iyi-android-emulatorleri
Yorumlar