Sıhhat sektörü için dijital İK yönetimi araçları oluşturan Berlin merkezli teşebbüs Medwing, Hızlı C turda 44 milyon euro yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna Northzone, Cathay Innovation, Cherry Ventures, Quadrille Capital, Atlantic Labs, Hambro Perks ve SVB Capital katıldı. Bu noktada acayip olan ad ise natürel ki Silicon Valley Bank'in yatırım kolu SVB Capital'ın da tura katılmış olması, zira SVB kısa bir zaman önce iflas etmiş ve Silikon Vadisi girişimleri için acayip sayılabilecek bir dönem başlamıştı.

Şunu da açıkça belirtmek lüzum, SVB Capital, iflas eden bankadan doğrudan etkilenmiyor, fakat SVB Financial, belli ki SVB Capital dahil edinmek üzere varlıklarını satma sürecinde. Kısacası SVB'nin iflasının SVB Capital yatırımlarının üzerinde negatif bir etkisi bulunmuyor. 

Medwing, potansiyel işe alım havuzunu, namzet eşleştirme sistemini ve görüşmeleri ve bireysel vardiyaları sıralamak için bir aracı içeren bir platforma ek olarak, sağlık profesyonelleri için kariyer danışmanlığı sunuyor.

2017 yılında hayata geçirilen Medwing, şu anda, meslek arama, sözleşmeler, imzalar ve süre çizelgelerini kapsayan ayrıntılarıyla dijital bir meslek akışına erişebilen, yaklaşık 5 bin 500 belirtilen tıbbi işveren ve 500 bin sağlık uzmanı ile Almanya ve Birleşmiş Krallık'ta hizmet veriyor. Girişim, hastane ve klinikleri, hemşireler ve yaşlı bakıcıları ile eşleştirmek için tasarlanmış bir platformla eczacılar, ebeler, doktorlar ve yarı profesyonellere de üstünlük sağlıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/15/saglik-calisanlari-ise-alim-medwing-44-milyon-euro-yatirim/