Yapay zeka destekli depolama ürünü ile Kickstarter'da önemli bir başarı elde eden Monument'ın 1,4 milyon dolar yatırım aldığını 2017 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Paylaşılan bilgilere göre 2017 yılında dağıtımına başlanan ilk nesil Monument ürününün şu an için 20 bini aşkın aktif kullanıcısı da bulunuyor. 

Akıllı dosya depolama cihazı Monument'ın ABD'de yer alan BestBuy, Walmart, Amazon, B&H Photo, Adorama gibi perakendecilerde halen aktif olarak satıldığını da ekleyelim. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Monument girişimi, akıllı dosya depolama cihazı Monument'ın ikinci nesil modeli olan Monument 2 ürünü için Kickstarter kampanyasına başladığını duyurdu.

İkinci nesil ürününde de hızlı bir başlangıç yapan Monument, Kickstarter kampanyasının ilk 48 saatinde 200 bin dolar toplamayı başardı. Kampanyanın sona ermesine henüz 24 gün olduğunu ve şu ana kadar toplamda 350 bin dolar destek toplandığını da paylaşalım.

Tıpkı ilk nesil Monument ürününde de olduğu gibi yapay zeka destekli fotoğraf yedeklemesine odaklanan Monument 2, Neural Processing Unit (NPU) teknolojisi sayesinde yapay zeka işlemlerini 10 kat daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Ayrıca ürüne opsiyonel dahili SSD depolama özelliğini de dahil edilmiş durumda. ettik. Yazılım tarafında evcil hayvan tanıma, farklı çözünürlükteki resimleri ayıklama, benzer resimleri gruplama gibi yeni birçok özelliğe de sahip olan Monument 2'nin fiyatı ise 169 dolar. Kickstarter projesinin ardından ilk gönderimlerin 2021 yılının Mayıs ayında yapılması planlanıyor.

Kaynak: webrazzi.com