Ibrahim Colak tarafından kurulan Mr. Usta, ustalarla müşterileri buluşturan bir platform olarak konumlanıyor. İlk olarak operasyonunu Dubai'de başlatan Mr. Usta, yakın zamanda Türkiye'deki kullanıcılara da hizmet vermeye başladı. 

Mr Usta, Türkiye'de öncelikli olarak taşınma, boya ve boya, ofis temizliği, anlamsız konut temizliği, cep telefonu tamiri, kuru temizleme, çamaşır yıkama ve ütüleme hizmetleri veriyor. 

Mr Usta'nın hizmet portföyüne baktığımızda ise TV montajı, sıhhi tesisat, klima ve kombi bakımı, beyaz eşya tamiri gibi standart hizmetlerin de yer aldığını görüyoruz. Şirket, portföyünü, renovasyon, banyo - mutfak yenileme gibi butik proje işler ile genişletmeyi planlıyor. Şu an için İstanbul'daki kullanıcıları hedefleyen Mr. Usta, farklı şehirlerde yaygınlaşmayı hedefliyor. 

Mr Usta'nın olağan bir pazar yerinden bambaşka olarak, çatısı aşağıda sunulan hizmetleri denetlediğini belirtelim. Şirketin aktardığı bilgilere kadar; girişimin yıllardır birlikte çalıştığı ustalar, sisteme yeni katılanlar, mikro kobiler veya kurumsal yapıların tümü, belirtilmiş filtrelerden geçiriliyor. Peşinde Mr Usta Akademi'den eğitim alıyor ve sertifikalandırılıyor.

Platform nasıl çalışıyor?

Emin bir alanda hizmet almak için kategoriyi seçiyorsunuz. Mesela ben aşağıdaki örnekte Ressam Elektrikçi kategorisini seçtim. Arkasından ihtiyaç duyduğunuz hizmetlerin listelendiği bir ekran açılıyor. 

Hizmetleri seçmenin bir sonraki adımında ise adres ve hizmeti ayrıca yazılmış hem de görsel olarak detaylandırabileceğiniz bir ekrana geçiş yapıyorsunuz. 

Son olarak tarih ve saat detaylarını seçerek, hizmeti satın alma aşamasına geçebiliyorsunuz. 

Ödeme detayları 

Girişim, çalıştığı ustaları çözüm ortakları olarak konumlandırıyor. Hem pazardaki öteki oyunculardan öbür olarak her hizmet için değişmez bir hizmet bedeli üzerinden çalışıyor. Böylece müşteriler, detaylar ve ödeme için eve gelen artist yerine Mr Usta'ya kredi kartı ile ödeme yapıyor. Kredi kartından alınan provizyon, sanatkâr işi tamamladığında kredi kartından çekim yapılarak tahsil ediliyor.

Buna ek olarak şirketin, bütün hizmetlerini olası durumlara karşısında sigortaladığını belirtelim. Mr. Usta'nın belirttiğine göre müşteri aldığı hizmetten hoşnut kalmazsa, duruma kadar benzer ya da bambaşka bir artist yönlendirilerek sorunun çözümü sağlanıyor.

Öne çıkan hizmetler 

Mr Usta'nın kuru arıtma ve çamaşır yıkama hizmeti de dikkat çekiyor. Bu hizmette, normalde kuru temizleme şirketlerinde rastladığımız mahsul başına fiyatlandırma tercih edilmiyor. Onun yerine şirket, müşterilere bir haftalık çamaşırın biriktirileceği, kanvas kumaştan yapılmış bir çamaşır sepeti bırakıyor.

Sepet dolduğunda Mr Usta, bu batmış sepeti teslim alarak sabit bir vergi karşılığında müşterinin tercihine kadar kuru temizleme ya da yıkama ve ütüleme yaparak ürünleri geri getiriyor. Özellikle elektrik fiyatlarının büyüme gösterdiği günümüzde, müşteriler hem vakit ayrıca de elektrikten tasarruf için bu yöntemi seçim edebilir. yine de gelinlik, abiye cilt ceket, yorgan ve yastık gibi parçaların mahsul başına fiyatlandırma modeline sahip olduğunu belirtelim. 

Öne çıkan bir diğer hizmet ise akıllı cep telefonları ve akıllı saatler için uygun tamir hizmeti.  Mr Usta, hizmet talep edenin evine ya da ofisine giderek arızalı cihazı teslim alarak, tamiri orada gerçekleştiriyor. Bu Nedenle tamir için sıra beklemek ya da herhangi bir mağazaya gitmek gerekmiyor. Elektronik cihaz fiyatlarının artışı ile bozulan cihazları tamir etmeye gösterilen alaka de büyüme gösterebilir. 

Mr. Usta'nın masaüstü sürümünün yanı sıra Android ve iOS uygulamaları da mevcut. Son olarak Mr Usta'nın Türkiye'de faaliyetlerine Türkiye Endeavor girişimcisi Pro Asist Teknik Hizmetler markasının kurucusu Öner Çelebi'nin 4 milyon dolarlık yatırım ortaklığı ile başladığını belirtmekte üstünlük var. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/04/25/mr-usta-ustalarla-musterileri-bulusturan-platform