Popüler uçuş oyunu Microsoft Flight Simulator için uzun zamandır yeni nesil konsollar tarafında adın atılması bekleniyordu. Oyunla ilgili Xbox Series X/S konsolları için sevindirici haber geldi.

Xbox’ın yeni tür konsollarına gelecek birincil realist simülasyon oyunu olması beklenen Microsoft Flight Simulator, piyasaya sürülmesinden takriben sekiz ay sonra Xbox Series X/S’e çıkışını gerçekleştiriyor. Oyun keza, eski Xbox ailesi konsolların aksine geriye doğru dönük uyumluluk yoluna sahip olmayacak.

Apex Legends renk körlerine karşın özelliklerini duyurdu

Microsoft Flight Simulator büyük ilerleme kaydetti

Oyunun PC’de piyasaya sürülmesinden bu yana geliştirici stüdyo Asobo, hava basıncı, ısı ve öteki hava değişkenlerini hesaba katan uçak fiziği simülasyonlarını hızlandırma ve ince akort yapma çabaları konusunda ilerleme kaydetti. Geliştirmeler oyunun topluluğu kadar iyi bir şekilde karşılandı.

öte yandan X-Plane 11 ya da Prepar3D gibi karşı taraf uçuş simülasyonlarından daha hafif bir fiziksel hakikat ve daha eksik özelleştirme olması yine de oyunun popülerliğini baltalayamadı.

microsoft-flight-simulator-yeni-nesil-konsollara-geliyor

bununla birlikte, kalabalık tarafından şikayet edilen diğer bir konu MSFS’nin dağıtılmış bilgisayarlarda dengesiz bir performans sergilemesi. Söz konusu takılmalar değişik yamalarla telafi edilmeye çalışıldı. Oysa yamaların yüksek boyutu yüzleri güldürmedi. Microsoft ve Asobo, oyunun Temmuz 2020 beta dönemine kadar PC optimizasyonu sözü vermişti. Oysa bir yıla yakın vakit geçmesinin ardından oyun orta yüksek ayarlarda bile istenilen performansa yaklaşabilmiş yok.

27 Temmuz (Yarın)’da yeni tür konsollara çıkışını gerçekleştirecek olan uçuş oyunu 59 dolardan alıcı bulacak. öte yandan Deluxe sürümü 89, Premium sürümü ise 119 dolardan satışa çıkacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/microsoft-flight-simulator-yeni-nesil-konsollara-geliyor