Yazarlar için kendi içeriklerini paylaşabilecekleri bir sosyal medya olarak karşımıza çıkan Wattpad'i başlangıçta 2016 yılını Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise Kanada merkezli Wattpad, Güney Kore merkezli Naver şirketi göre satın alındı.

Paylaşılan bilgilere tarafından Line ve Webtoon gibi kayda değer platformların da sahibi olan Naver, Wattpad'i satın edinmek için 600 milyon dolar ödeyecek. 2006 yılında Allen Lau ve Ivan Yuen kadar Toronto'da kurulan Wattpad, ilk etapta amatör yazarların kendi içeriklerini paylaştığı bir platform olarak hizmet verdi.

İlerleyen dönemlerde ise oldukça büyük bir kitleye ulaşan Wattpad, keza ülkemizde ayrıca de dünyada fazla satan kitapların basılmasına ve yayınlanmasına da aracılık etti. Wattpad aracılığı ile karşımıza çıkan pek fazla eserin dizi ve filmlere aktarıldıklarını da ekleyelim.

A new chapter in our story is about to be written, and we're not writing it alone... We're thrilled to announce our board has approved lahza agreement to be acquired by Naver, home of @webtoonofficial! Read the exciting news → https://t.co/xgwGtD4nVz pic.twitter.com/fzoIJyTWrp

— Wattpad (@wattpad) January 19, 2021

Paylaşılan bilgilere tarafından Naver, satın alma sonrasında şirketin en azından bir kısmını kendi Webtoon yayın platformu olan Naver Webtoon'a entegre etmeyi hedefliyor. Naver Webtoon platformunun içinde Wattpad'den farklı olarak daha fazla kullanıcılar göre oluşturulan çizgi roman içerikleri yer alıyor. Naver Webtoon platformunun 67 milyon aylık etkin kullanıcıya sahip olduğunu da belirtelim.

Wattpad'e baktığımızda ise platformun aylık faal 90 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olduğunu ve bugüne dek Wattpad içinde toplamda 1 milyonu aşkın öykü yayınlandığını görüyoruz. Son olarak Wattpad'in bugüne dek 117,8 milyon dolar yatırım aldığını ve yatırımcıları aralarında Tencent Holdings, BDC, Globe Telecom's Kickstart Ventures, Peterson Group, Canso, ve Raine Ventures gibi kayda değer firmaların yer aldığını da paylaşalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/20/naver-wattpad-i-600-milyon-dolara-satin-aldi/