Apple’ın esas vatanı olan ABD, ülkede büyük bir hayran kitlesine sahip. Öyle fazla Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı, Apple ürünlerini severek kullanıyor. Hatta öyle oysa, bir NBA koçu, takımında bulunan bir basketbolcunun Android işletim sistematik zeki telefon kullanmasına dahi sert tepkiler gösterebiliyor.

hemen Dallas Mavericks adlı NBA basketbol takımının baş antrenörlüğünü üstlenen Jason Kidd, garip bir olay ile gündeme geldi. Geçmiş yıllarda, Buck takımındayken; kendi oyuncusunun Android kullandığını görebilen koç, bu duruma müsaade etmedi ve karşısında tarafa ufak bir müsamaha dahi tanımadı.

Bir dönemin efsanesi: Pro Evolution Soccer’ın (PES) tarihi

Android kullandığı için koç takımı cezalandırdı

2014 yılında gerçekleşen bir olayda takımdaki bir oyuncunun Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanması nedeniyle takımın koçu bütün takımı cezalandırdı.

Kulübün oyuncuları arasındaki sohbetler için iMessage servisi kullanılıyordu. Takımdaki bir oyuncunun Android telefon tercih etmesi ise güvenlik amaçlı bir krize yol açtı. Basketbolcunun, aleyhinde takıma bu işletim sistemi yüzünden data sızdırabileceğinden değişkenlik edildi. Keza iPhone yerine Android kullanarak ekibin grup sohbetlerinde uyumsuzluk yarattığı nedeniyle irtibat sorunu meydana getirdiği öne sürüldü.

Pivot oyuncusu olan Thon Maker, hayatını kaleme aldığı kitabındaki bir alıntıya kadar iPhone kullanmıyordu ve Android telefon kullandığı için Bucks takımı iPhone üzerinden zorunlu iletişimi sağlayamıyordu. Jason Kidd bu duruma sinirlendiği için takıma koşu cezası verdi. Kidd, Maker’ın iPhone telefon almamasının takım içinde bir birlik oluşturamadıklarına dikkat çekici olduğunu söyledi.

Kidd, 2014-18 yılları aralarında Bucks’ta aşırı sert bir koçtu. Tek bir oyuncunun hatası için takımın geri kalanını cezalandıran acayip bir koçluk taktiği ilerletti. Antrenman esnasında bir oyuncu kusur yaptığı süre Kidd öteki tüm oyunculara kısa koşu yaptırırdı ve hata yapan oyuncu ise kenardan izlemek zorunda kalırdı.

telefonu Android olduğu için takımı cezalandırdı

Kidd’in 2014-18 yılları aralarında Bucks’daki dört yıllık devir süresi her tarafında, Bucks toplamda 139-152 puan aldı ve 2017-18 sezonunun yarısında kovulmadan önce final maçlarının birincil turunu katiyen aşamadı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/nba-kocu-oyuncuya-android-kullandigi-icin-ceza-verdi