NEAR Protocol'ün geliştirilmesini ve yönetimi destekleyen kar amacı gütmeyen kuruluş NEAR Foundation, yeni Web3 fonu için Caerus Ventures ile iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında ikili, 100 milyon dolarlık yatırım sermayesi ve yatırım laboratuvarını hayata geçirdi. 

Web3 fonu, kültür ve ağırlama sektörünün Web3 odağında bitmiş tasarlanmasını sağlayacak. Bu bakımdan fon,  sektörün finsansman, üretim ve dağıtım alanlarına yardım olmayı planlıyor. Aynı şekilde kültür ve davet tüketimi, sahipliği ve kazanç modelleri de mercek altına alınacak. 

Bu noktada Caerus yeni kurulan bir yatırım şirketi olduğunu belirtmekte avantaj var. Eğlence alanında deneyimli bir isim olan Nathan Pillai kadar kurulan şirket, yüksek katılımlı toplulukları, üreticileri, fikri mülkiyet sahiplerini bu yeni girişimlerin merkezine yerleştiren projeleri destekleyeceğini belirtiyor. NEAR ise fonun kalbinde yer alıyor. Fonun A serisinde tohum yatırımlarına odaklancağı ifade ediliyor. 

NEAR Foundation CEO'su Marieke Flament, insanların canlı spor yayınlarına müziğe, filmlere ve müziğe ilgisinin tarihsel olarak milyonlarca kişiyi yeni teknolojilere denemeye ittiğini dile getiriyor: 

Erişim ve etkiye sahip içerik üreticileri, yetenekler ve franchise'lar bu büyümeye öncülük etti ve hemen blok zincirinin geniş ölçekte benimsenmesini sağlayacak. Fakat bu sefer ayrıca onlar hem de hayranları yaratılan değere daha pozitif erişebilecek.”

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/12/near-foundation-100-milyon-dolarlik-yeni-web3-fonunu-duyurdu