Netflix, 2018'de satın aldığı New Mexico'daki ABQ Studios'u genişleterek ve 1 milyar dolarlık ek üretim harcaması taahhüt ederek eyaletteki varlığını artırmayı planladığını açıkladı. Şirket, geçtiğimiz iki yılda eyalette 200 milyon dolardan fazla para harcadı, 2 binden fazla prodüksiyon tedarikçisi ile iş birliği yaptı ve 1600'den fazla oyuncu ve set çalışanını işe aldı.

2018'den beri New Mexico'da çekilen Netflix yapımları arasında Army of the Dead, El Camino, Godless, Daybreak, Chambers ve Messiah gibi yapımlar bulunuyor. Platform şu anda eyalette The Harder They Fall ve Intrusion filmlerinin yapımında ve yakında Albuquerque'deki stüdyoda, artık fenomen haline gelen Stranger Things'in dördüncü sezonunun çekilmesi bekleniyor. 

Genişletme planı, şirketin Albuquerque'nin Mesa Del Sol bölgesindeki ABQ Studios'taki mevcut alanına 300 dönümlük bir alan daha ekleyecek ve onu Kuzey Amerika'daki en büyük yüksek teknoloji ve sürdürülebilir film prodüksiyon tesislerinden biri haline getirecek. Yatırım, önümüzdeki 10 yıl içinde New Mexico'da tahmini 1000 set çalışanına ve 1467 inşaat işçisine istihdam sağlayacak. 

New Mexico valisi ile birlikte pazartesi günü haberi duyuran Netflix eş CEO'su Ted Sarandos, New Mexico'nun Los Angeles'ın yakınında olduğunu, dünyanın en iyi ekiplerine ve yaratıcı yeteneklerine prodüksiyon ve iş ortamı sunduğunu söylüyor. 

Albuquerque, Netflix'in üretim tesisini inşa etmek için yaptığı ilk 500 milyon dolarlık yatırım için 20 yıllık vadede mülk ve diğer vergileri kısmen azaltmak için Sanayi Gelir Bonosu çıkaracak. Netflix'in yaklaşık 170 dönümlük özel araziye sahip olmasının yanı sıra şirket, Devlet Arsa Ofisi'nden yaklaşık 130 dönümlük kiralama yapacak.

Kaynak: webrazzi.com