6 bölümden oluşan bu küçük dizide deneyimli oyuncu Burcu Biricik, tek derdi ufak yaştaki otizm hastası çocuğu olan bir anneye yaşam veriyor. Onca problemi arasında cezaevinden firar eden kocasını aramakla uğraşan ama bir anda çabuk katile dönüşen Fatma Yılmaz, kendisini harika bir boşluk içinde hissediyor.

Gerilim-dram karışımı bir yapıyla izleyicileri baş başa bırakan Fatma’nın hikayesi, sadece Türk izleyicisini etkilemedi. Yayınlama servislerinin dünyaki popülerliğini araştıran FlixPatrol, Fatma’nın birincil haftadaki durumuyla ilgili bilgiler paylaştı. Dizinin çoğunlukla EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde oldukça popüler olduğu öğrenildi.

Hemen Türkiye’de birinci sıradaki yerini koruyan Fatma; Almanya, İtalya, Yunanistan, Avusturya, Belçika, Hollanda ve İsviçre gibi Avrupa ülkelerinde en fazla izlenenler arasına girmeyi başardı. Keza Suudi Arabistan, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Arap ülkelerinde de Top10 listesine yerleşti.

Sinema ve dizi tarihimizde süratli katil temasının böylece artı işlendiğine tanık olmuyoruz. Bir De ana karakterin kadın olduğu yapımlar da önemli eksiklerden. Bu anlamda Fatma, fiilen farklı hikayalerin de ortaya çıkabileceğini bizlere ıspatladı.

Yeni sezon gelecek mi?

Netflix Türkiye’nin en yeni yapımlarından Fatma özünde bir ufak dizi olarak tasarlandı. Ufak dizilerin yapıları gereği başı sonu bellidir, işlenen konunun nereye bağlanacağı ve nerede ne şekilde biteceği evvelden ayarlanmıştır. bununla beraber maksimum iki sezon sürmesiyle bilinirler. Dolayısıyla Fatma’nın ikinci sezonunun yapılma ihtimali var, oysa somurtkan koşul da muhtemel. Netflix bu konudaki yol haritasını henüz açıklamadı.

Fatma dizisi oyuncuları:

– Burcu Biricik
– Uğur Yücel
– Mustafa Konak
– Hazal Türesan
– Olgun Toker
– Gulçin Kültür Şahin
– Deniz Hamzaoğlu
– Mehmet Yılmaz Ak
– Modern Iftihar Öztürk
– Melis Sezen

Fatma’yı başarılı buldunuz mu? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı ihmalkârlık etmeyin.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/netflix-turk-dizisi-fatma-dunyanin-dikkatini-cekti
Yorumlar