Dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından Netflix, 5 ay kadar önce dizileri, filmleri ve üretim aşamasındaki oyunlarıyla ilgili en son haberleri, özel bilgileri, yeni gelişmeleri, güncellemeleri ve daha fazlasını bir araya getirmek için Tudum adlı bir web sitesini yayına almıştı.

Şirket, hemen de yayımcı kadrosunun bir kısmını işten çıkardı. Konuyla ilgili fazla fazla ayrıntı paylaşmasa da Tudum'un kapatılmayacağı açıklandı. Netflix, baş editör de dahil elde etmek üzere sekiz yazarın işten çıkarıldığını da söyledi. Netflix, bu işten çıkarmaların hem sözleşmeli çalışanları ayrıca de bütün zamanlı çalışanları etkilediğini belirtti. Lakin şirket, öteki departmanların işten çıkarmalardan etkilenip etkilenmediğine dair herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadı.

İsmini kullanıcıların Netflix'te play tuşuna bastıklarında duydukları sesten bölge Tudum, Netflix yapımlarına dair özel içerikleri, incelemeleri, fragmanları ve çok daha fazlasını bünyesinden barındırıyor. Eğer bir Netflix kullanıcısıysanız platform size kişiselleştirilmiş içerikler de sunuyor. Neler izlediğinize kadar ilginizi çekebilecek yazılar, haberler bir alanda size öneriliyor.

Netflix, son zamanda ülkemizde yaptığı zamlarla gündeme gelmişti. Platform hem 2022'nin birincil çeyreğinde 200 bin abone kaybettiğini söylemiş ve yeni üyelik modelleri üstünde çalışmaya başlamıştı. Netflix bu kapsamda reklam destekli abonelik modellerini test etmeye başladığını açıklamış; aynı zamanda öbür hanelerde aynı Netflix hesabını kullananlardan ilave ücretler almaya başlayacağını belirtmişti.

Tüm bunların yanı sıra analistler, Netflix'in ilerleyen dönemde de kullanıcı kaybedeceğini öngörüyor. Üstelik bu kaybın 2 milyona ulaşması bekleniyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/04/29/netflix-kendi-ozel-icerik-sitesi-tudumun-editor-kadrosunu-isten-cikardi