Netflix'in reklam destekli abonelik modelinin fiyatının 6.99 dolar olduğunu ve bu modelin, ilk olarak 12 pazarda kullanıma açılacağını geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Söz konusu modeli 1 Kasım'da, yeni planı birincil deneyenler Kanada ve Meksika aboneleri olacak. Model, 3 Kasım'da ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Brezilya'ya sunulacak. İspanya ise 10 Kasım'da bunu deneyimleyen son ülke olacak.

Keza Netflix'in, benzer evde yaşamayan ve aynı hesabı kullanan müşterilerinden ekstra ödenti almaya hazırlandığını; hatta bu kapsamda bir takım pilot ülkelerde deneme yapmaya başladığını da aktarmıştık. Ülkemizde, aynı evde yaşamayan ama benzer hesabı kullananlardan ne süre ekstra ücret alınacağı kesin olmasa da Netflix'in yayına aldığı yeni bir özellik, bu sistemin kısa bir süre sonra daha artı ülkede etkin olacağını kanıtlıyor.

Şirketin kendi blogu üzerinden paylaştığı bilgilere kadar Profil Transferi (Profile Aktarma) adı bahşedilen nitelik, kişiselleştirilmiş önerileri, görüntüleme geçmişini, Listem kısmını, belirtilen oyunları ve diğer ayarları yeni bir hesaba taşımaya olanak tanıyor.

Netflix, bu yeni ve fazla istenen özelliğin bugünden itibaren bütün dünyadaki tüm üyelere sunulacağını belirtiyor. Kullanıcı, Profil Transferi özelliği hesapta kullanılabilir ülkü kazanç gelmez e-posta ile bilgilendirilecek. Bir profili uyarlamak için, esas sayfadaki açılır menüdeki profil simgesinin üzerine gelindiğinde "Profili Aktar" seçeneğine gitmek ve gerisinde talimatları kullanmak yeterli olacak. Profil Transferi özelliği, istenildiği vakit hesap ayarlarından kapatılabilecek.

Mart ayından bu yandan Şili, Kosta Rika ve Peru'da test edilen Profil Transferi özelliği, acilen daha geniş bir alana yayılıyor. Son dönemde takriben bir milyondan artı kullanıcı kaybeden Netflix'in bu hamleleri, benzer hesabı kullananlardan para kazanmasının da yeni bir yolu aslında. Kişiler için profili aktarmayı kolaylaştırmak, benzer evde yaşamayıp benzer hesabı kullananlardan ekstra aidat almanın da önünü açmış olacak. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/18/netflix-profil-transferi-ozelligini-yayina-aldi