Netflix, Spotify'ın teşebbüs hikayesini diziye dönüştürüyor. Dizi, Spotify Untold isimli kitaptan ilham alıyor. Üretim, belgeli formatı yerine hikayeleştirilmiş bir kurgu ile karşımıza çıkıyor. "Untitled Spotify Drama" isimli yapım derhal Netflix'te listelenmeye başladı. Yapımın açıklamasında ise şu açıklama yer alıyor: 

Girişimci Daniel Ek ve mali ortağı Martin Lorentzon'un Spotify'ı kurarak müzik sektöründe gerçekleştirdiği devrimin perde arkasına göz atın. 

Yapımın 2022 yılında izleyicilerle buluşması planlanıyor. Dizinin yardım noktası olan Spotify Untold kitabı, Jonas Leijonhufvud ve Sven Carlsson göre kaleme alındı. İkili, kitabı ortaya içeri almamak için daha önce bu konuda konuşmamış kaynaklarla Spotify odağında 70'ten pozitif mülâkat gerçekleştirdi. Altı bölümden oluşan yapımda Daniel Ilave'i Edvin Endre, Martin Lorentzon'u ise Christian Hillborg canlandıracak.

Dizide Apple CEO'su Steve Jobs karakterinin de yer alması mümkün. Hatırlarsanız, Spotify'ın birincil yıllarında Apple ve Spotify arasında ciddi bir rekabet laf konusuydu. Kitapta da; Apple, Spotify'ın ABD kullanıcılarına açılma tarihini ertelemeye çalıştığı gündeme getiriliyordu. Bu anlatımda Steve Jobs'a da yer veriliyordu.

Yazarlardan Sven Carlsson bu konuda yaptığı bir açıklamada; Steve Jobs'ın Spotify'ın ABD'de şirketleşmesini önlemek için attığı adımları ortaya dahil etmemek için aylar süren bir araştırma yürüttüklerini belirtmişti. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/15/netflix-spotify-in-girisim-hikayesini-diziye-donusturuyor