Teşebbüs ekosisteminin en manâlı alanlarından biri haline gelen emlak teknolojileri özellikle yurt açık havada yoluna belirli adımlarla devam ediyor. Bu alanda hizmet veren girişimlerden biri olarak karşımıza meydana çıkan Belong, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Belong kadar aktarılan bilgilere kadar teşebbüs, toplamda 80 milyon dolar yatırım aldı. Laf konusu 80 milyon dolarlık yatırımın 30 milyon dolarlık kısmının borç olarak alındığını da ekleyelim. Belong'un 50 milyon dolarlık yatırımı ise Fifth Wall liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Fifth Wall'un haricinde ise şirketin eski yatırımcıları arasında da bulunan Battery Ventures, Andreessen Horowitz (a16z) ve GGV Capital da katıldı. Alınan yeni yatırım ile birlikte Belong girişiminin bugüne dek aldığı toplam yatırım ise 138 milyon dolara ulaştı.

Belong ekibi

Girişimin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. 2019 yılında Ale Resnik, Owen Savir, Tyler Infelise ve Tyler Infelise tarafından San Francisco'da kurulan Belong, ayrıca sahipleri ayrıca de kiracılar için bir pazar yeri olarak hizmet veriyor.

Konut sahipleri için ev yönetimi ve kiralama süreçlerini yöneten Belong, tadilata ihtiyaç duyan evler için bakım ve tadilat desteği de sunuyor. Evleri bakım yapmak ve kiralamaya hazırlanmış bir duruma getirmek için tezgâhtar da olan Belong, her ayın ilk günü ise konut sahiplerine kiralarını iletiyor.

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sürecin sorunsuz bir şekilde yönetilmesine odaklanan Belong, ev sahibi edinmek isteyen kiracılar için de kayda değer bir çözüm sunuyor. Her kira ödemesinin yüzde 3'ünü, ev satın alınırken peşinat olarak kullanılması için kiracılara geri veriyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/20/ev-sahipleri-ve-kiracilar-icin-cozumler-sunan-belong-80-milyon-dolar-yatirim-aldi