Dünyanın en popüler streaming platformlarından Netflix, dizileri, filmleri ve yapım aşamasındaki oyunlarıyla ilgili en son haberleri, özel bilgileri, yeni gelişmeleri, güncellemeleri ve daha fazlasını bir araya getirmek için Tudum adlı bir web sitesini yayına aldı. Yeni web sitesi, şirketin eylül ayında gerçekleşen global etkinliği ile benzer ismi taşıyor.

İsmini kullanıcıların Netflix'te play tuşuna bastıklarında duydukları sesten bölge Tudum'a dünyanın her yerinden erişmek muhtemel. Netflix'in CMO'su Bozoma Saint John, bir blog yazısında yeni web sitesinin lansmanını duyurdu.

Bozoma Saint John, 90'larda pop kültürünün John Elway ve Denver Broncos'u izlemek, Paula Abdul ve Tupac kulak vermek anlamına geldiğini; artık Netflix'in kültürel zamanın bir parçası olduğunu söylüyor. İşini bu kadar heyecanlı kılan şeyin, yaptıkları iş doğruca dünyanın her yerindeki hayranlarla en sevdikleri diziler ve filmler yoluyla aralıksız temas kurabilmesi olduğunu gösteren Bozoma Saint John, hayranların sevdikleri hikayelere daha içe doğru dalmaları ve yeni sohbetler başlatmaları için Tudum'u tanıtmaktan heyecan duyduğunu belirtiyor.

Platforma girip incelediğimizde son ve popüler haberleri, Netflix yapımlarına dair özel içerikleri, incelemeleri, fragmanları ve fazla daha fazlasını görebiliyoruz. Eğer bir Netflix kullanıcısıysanız platform size kişiselleştirilmiş içerikler de sunuyor. Neler izlediğinize tarafından ilginizi çekebilecek yazılar, haberler bir alanda size öneriliyor. Sitede keza gelecek içeriklerin olduğu bir alana da yer verilmiş. 

Tudum'daki içerikler, bir abonenin izleme alışkanlıklarına göre oluşturuluyor. Yani Bridgerton'ı izleyen bir abone, Netflix hesabına giriş yaptığı cihazlarda Tudum'u açtığında Shonda Rhimes yapımı dizilerle ilgili hikayeleri görüyor ya da Emily in Paris izleyen bir birey, diziye özel hazırlanmış özel içerikleri okuyabiliyor. Tudum'daki içerikler sadece İngilizce olarak karşımıza çıkıyor. Şu an için içeriklerin ileride yerelleştirileceğine dair herhangi bir data bulunmuyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/10/netflixten-kendi-icerikleriyle-ilgili-haberlere-ozel-web-sitesi-tudum