NFT koleksiyonu Doodles,  Reddit kurucu ortağı Alexis Ohanian'ın yatırım şirketi 776 liderliğinde 54 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna crew Capital, FTX Ventures ve 10T Holdings katılım gösterdi. Yaklaşık bir yıldan kısa bir vakit önce Evan Keast, Scott Martin ve Jordan Castro göre kurulan Doodles, meşhur NFT profil resmi koleksiyonlarının arasında yer alıyor. 

10 bin resimden oluşan koleksiyonun toplam değeri 121 milyon dolar olarak öne çıkıyor. Bu noktada lide NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club'ın 1.27 milyar dolar pazar değerine sahip olduğunu belirtmekte menfaat var. Doodles fiyatları 6.9 eth (12,183 dolar) ile 296.69 eth (satmak dönemine göre 1.1 milyon dolar) arasında değişiyor. Örneğin nadirlik seviyesi yüksek olan altın renkli Doodle #6914, 8 ay önce 296,69 ETH'ye satıldı. 

NFT Pazarındaki düşüşün Doodles'a etkisi

Bu yatırımla birlikte projenin değerlemesinin 704 milyon dolara ulaşması planlanıyor. Koleksiyon ilgi odağını müzik ve oyun alanlarına yöneltecek. Her ne dek NFT ticareti, 2022 yılının ilk çeyreğine kıyasla önemli ölçüde düşmüş olsa da, Doodles akıntıya aleyhinde ayakta durmayı başardı. 

Laf konusu düşüş neticesinde Bored Ape Yacht Club işlem hacminde yüzde 40 düşüş görürken, CryptoPunks yüzde 77 düşüş yaşadı. Son 30 günde Doodles'ın işlem hacmi sadece yüzde 6.41 düşüş gösterdi. 

Gelecek planları

DJ Steve Aoki, Justin Bieber ve Gary Vee gibi koleksiyonerlerin ilgisini çekmeyi başaran Doodles, bin kişiyi aşan topluluğuyla NFT kolekisyonlarını kısa sürede zirveye taşıdı. Haziran ayında Pharrell Williams'ı chief brand officer ünvanıyla ekibe katan Doodles, müzik NFT'leri üstüne çalışmalarını sürdürüyor. Ekibin Columbia Records iş birliğinde çıkacak müzik odaklı koleksiyonu 6 ay içinde pazar yerlerinde karşımıza çıkacak. 

Aynı şekilde ekibin oyuna odaklanan Space Doodles departmanı da yeni projeleri topluluğun ilgisine sunmaya hazırlanıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/13/nft-koleksiyonu-doodles-alexis-ohanian-in-kurdugu-776-liderliginde-54-milyon-dolar-yatirim-aldi