2021 yılının en popüler konularının NFT'ler ve Metaverse olduğunu bildirmek yanlış olmayacaktır. bu nedenle son zamanlarda hem NFT hem de Metaverse teknolojileri üstünde çalışan öyle fazla girişim karşımıza çıktı. Odağına NFT'leri alan bir girişim olan Autograph, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Autograph tarafından paylaşılan bilgilere tarafından teşebbüs, B serisi yatırım turunda 170 milyon dolar yatırım aldı. 170 milyon dolarlık B serisi yatırım turu Andreessen Horowitz ve Kleiner Perkins liderliğinde gerçekleşti. Andreessen Horowitz ve Kleiner Perkins'in haricinde ise yatırım turuna Katie Haun'un yeni yatırım fonu, 01A ve Lightspeed partneri Nicole Quinn katıldı.

Gerçekleşen yatırımla birlikte a16z genel partnerleri Arianna Simpson ve Chris Dixon, Katie Haun ve Kleiner Perkins partneri Ilya Fushman Autograph'ın idare kuruluna da katıldı. Autograph kadar paylaşılan bilgilere tarafından alınan 170 milyon dolarlık yatırım NFT teknolojisinin gelişmesi ve dağıtılmış meslek birlikleri için kullanılacak.

Andırmak gerekirse Autograph, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında A serisi yatırım turunda 01 Advisors ve Velvet Sea Ventures liderliğinde 35 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 170 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Autograph'ın bugüne değin aldığı toplam yatırım ise 205 milyon dolar ulaşmış oldu.

Autograph'ın değerlemesi ile ilgili herhangi bir data paylaşılmadığını da ekleyelim. 2021 yılında Los Angeles'ta kurulan Autograph'ın kurucu ortakları arasında meşhur NFL oyuncusu Tom Brady de bulunuyor.

Temelinde bir NFT platformu olarak hizmet veren Autograph, spor, gösteri ve kültür alanlarındaki ünlü isimlerin NFT koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Autograph platformu içinde Tom Brady, Tiger Woods, Naomi Osaka, The Weeknd, Simone Biles, Tony Hawk ve Darek Jeter gibi manâlı isimlerin NFT koleksiyonlarının yer aldığını da paylaşalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/20/nft-platformu-autograph-170-milyon-dolar-yatirim-aldi