“Doge” meme Cuma günü 4 milyon dolara NFT (Non-Fungible Token) olarak satıldı. “Doge”un NFT dünyasında şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan meme olduğunu belirtelim. 

Atsuko Sato tarafından NFT pazar yeri Zora'da satışa sunulan “Doge” Cuma günü en yüksek teklifi veren @pleasrdao'ya satıldı. 1,696.9 Ethereum'a alınan meme, o saatlerde 4 milyon dolara denk gelmekteydi. 

giderken meme'i satışa çıkaran Atsuko Sato'nun meme'de bulunan Shiba Inu cinsi köpeğin sahibi olduğunu belirtelim. Bir sonraki yüksek fiyatlı NFT satışı Grumpy Cat'in sahibinden gelirse, hiç şaşırmayız. 

Ne de olsa Nyan Cat GIF'inin sahibi Chris Torres,  GIF'in NFT versiyonunu Şubat ayında takriben 600 bin dolara satmayı başarmıştı. “Disaster Girl” olarak tanıdık meme ise fotoğraftaki kız Zoe Roth kadar Nisan ayında yaklaşık 500 bin dolara satıldı.

Günümüzde 21 yaşında bir üniversite öğrencisi olan Zoe Roth, bu satışı, meme'in kontrolünü ele geçirmek istediği için gerçekleştirdiğini açıkladı. Roth'a adalet vermemek elde yok. 4 yaşındayken çekilen bir fotoğrafın, internette küresel çapta popüler olması, büyürken işleri öyle de kolaylaştırmamıştır.

Görünen o fakat; Roth, Sato ve Torres; memeler paylaşılırken, adalet ettikleri övgüyü kazanamamış olsa da; üretilen memeleri gelire dönüştürmeyi başardı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/14/nft-ye-donusturulen-doge-meme-4-milyon-dolara-satildi