Pokémon Go'nun üreticisi Niantic, dış mekanda kullanım için tasarlanan artırılmış hakikat başlığındaki bütün yenilikleri 2022 Snapdragon Summit'te tanıttı. AR başlığı, sanal gerçeklik başlıklarına kıyasla, daha hafif ve ince bir görünüme sahip. Güneş gözlüğünü andıran ince ekranlar, bez sözde bir materyal ile bütünleşiyor. 

yine de şu an için tasarımın erken aşamalarında olduğunu belirtelim. Cihazda Qualcomm'un Snapdragon AR2 Gen 1 çipi kullanılıyor. Snapdragon AR2 Gen 1 öncelikle yalnızca AR için yapılmış bir çip olarak konumlanıyor. Bu noktada önceki nesilde üretilen çiplerin ayrıca AR keza de VR'a odaklandığını belirtelim. 

Cihazın detaylarına geri dönecek olursak, cihazda açık bir şekilde görülebilen iki farkı kamera yer alıyor.çAyrıca deneyimin yoklama edilmesini karşılamak için AR başlıkla birlikte kablosuz bir el kumandası sunuluyor. 

Etkinlikte, dış mekanda kullanımına odaklanacak AR başlıklarının, Niantic yol haritasından ve render bilgilerinden faydalanabileceği vurgulandı. Şirketin paylaştığı videolar, AR başlıkların gerçek hayata nasıl entegre olabileceğini gösteriyor.

Gözlüklerin bakımlı olması başta olmak üzere kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre tasarlanan AR başlığı, 5 bambaşka kriteri karşılıyor. Şirket, AR başlıkların 1-2 saat her tarafında süren uzun oyun oturumlarında kullanılmasını hedefliyor. Keza başlıkların 250 gramdan hafif olmasına da uyarı edildiği belirtiliyor. 

Refah ve hafiflik kriterlerinin yanı sıra uzun vakit kullanım imkanının kesişim noktalarından üstelik kablosuz tasarım. Şirket, kabloların faal oynama süreçlerini engellediğini düşünüyor. Şirketin öteki kriterleri arasında gözlüğün portatif, kompakt ve güçlü olması yer alıyor. 

Oyun oynamanın ötesinde AR harita ile istikamet bulgu veya bir mekan hakkında daha artı veri edinmek için AR başlıktan faydalanılabilir. AR gözlüklerinin kullanıcı tabanının genişlemesiyle, işletmeler tıpkı sosyal ağların birincil zamanında olduğu gibi AR kullanıcılarına özel fırsatlar sunmayı tercih edebilir. 

Zira günümüzde Lenovo, LG, Nreal, OPPO, Pico, QONOQ, Rokid, Sharp, TCL, Tencent, Vuzix, ve Xiaomi dahil elde etmek AR teknolojileri üzere başlık AR2 Gen 1'ı kullandığını bildirmek olası. AR odağında aygıt ve teknolojilerin yükselme göstermesi, beraberinde hali hazırda Instagram, Snapchat TikTok ve YouTube'da AR filtrelere ve alışveriş deneyiminde Virtual Try On'a ilgi duyan kullanıcıların bu alana daha fazla kaymasına yol açacaktır. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/17/niantic-artirilmis-gerceklik-basligi-kullanicilara-ne-sunuyor