Nike, spor ayakkabılarının PS5 ile benzer renk şeması olan mavi ve beyazın bariz tonlarına sahip iki tasarımı açıkladı. Biri bedensel konsolu sunmak için genelde mavi vurgulu beyaz, diğeri ise PS5 başlıca menüsünün renk düzenine benzer şekilde beyaz vurgulu mavi renkte olacak. Her iki ayakkabının da tasarımında dilde, iç tabanda ve arka kısmında PS5 ve Paul George logolarının yanı sıra her iki marka logosunun temsil edildiği asılı bir etiket bulunacak.

Nike’nin PG5 olarak adlandırdığı PlayStation 5 spor ayakkabılarının Mayıs ayında satışa çıkacağı ön görülüyor. Oysa demin devlete ait bir tarih açıklanmadı. Her iki PS5 spor pabuç tasarımı da 110 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Firmalar ayrıca stokların çabuk bir şekilde tükeneceğinden emin olduklarını bildirdi. Stok konusuna misal saptamak icabında; Eylül 2020’de Beyonce‘nin Adidas ile Superstar işbirliği zarfında çıkartılan ayakkabılar 10 dakikadan kısa bir sürede tükendi. Bunun gibi tanınmış yayınlar için Google Alerts ve push bildirimleri bir koleksiyoncunun en iyi arkadaşları olabilir.

öte yandan on yıldır NBA‘de bulunan ve 2019’dan beri Los Angeles Clippers takımının ufak forveti Paul George, uzun süredir kendi markalı basketbol ayakkabılarını üretti. 2018’de PlayStation 2  ve orijinal PlayStation temalı spor ayakkabılar üretmek için Sony ve Nike ile çalıştı . PlayStation spor ayakkabıları renkli tonlara sahipken, PlayStation 2 spor ayakkabıları PS2 konsolunun asıl ekranını ve rengini sunmak için siyah ve yıldızlıydı.

PlayStation Blog‘daki bir gönderide George, oyunlara olan sevgisinin ve büyüyen PlayStation konsollarının kendisine 2018’de Nike ile işbirliği yapma konusunda ilham verdiğini söyledi. Nike, video oyun endüstrisindeki fırsatlara da yabancı olmayan bir isim. Yakın zamanda ise N64, Fortnite ve League of Legends temalı spor ayakkabılarını piyasaya sürdü.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/nike-ps5-temali-spor-ayakkabilarini-piyasaya-surecek
Yorumlar