Bir dönem telefon piyasasının en büyük oyuncularından biri olan Nokia, maalesef bu alandaki başarısını uzun vadede gösteremedi. Apple, Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi çoğu şirketin fazlasıyla peşinde kalan Nokia, son dönemlerde yaptığı hamleler ile eski günlerine dönmenin planlarını yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde orta segmente hitap eden ve dayanıklılık konusunda bir hayli iddialı olan XR20 modelini tanıtan şirketin, sızdırılan bilgilere göre uygun fiyatı ile öne meydana çıkan bir tablet modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Dayanıklılık konusunda iddialı Nokia XR20 tanıtıldı!

Modelin adı Nokia T20 olacak

Telefon piyasasında yaşadığı düşüşün ardından birkaç kez el değiştiren ve son olarak HMD Global bünyesine katılan Nokia’nın daha önce de tablet tarafında bazı çalışmaları olmuştu. Ama istediği başarıyı elde edememesinin üzerine akıllı telefon tarafına daha fazla tartı vermişti.

Aslında geçtiğimiz ay Rusya merkezli bir sertifikasyon sitesinde TA-1392 ve TA-1397 model numaraları ile ortaya çıkan tabletin Nokia T20 olarak adlandırılması bekleniyor. Bugün de bir İngiliz perakende sitesinde ortaya meydana çıkan tablet, görünürde Wi-Fi ve 4G almak üzere iki öbür model ile kullanıcının karşısına çıkacak.

Şu lahza için hakkında fazla pozitif bilgi sahibi olmadığımız Nokia T20’nin bir fiyat performans ürünü olması planlanıyor. Ekran tarafında 10.36 inçlik bir büyüklüğe sahip olan tabletin 4 GB RAM ve 64 GB depolama ile gelmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra Android işletim sistemini kullanacak Nokia T20, perakende sitesine tarafından mavi renkle satışa çıkacak.

Perakende sitesinde açıklanan bilgilere kadar, Nokia T20‘nin Wi-Fi modeli için belirlenen fiyat etiketi 260 dolar civarlarında. 4G modeli için de takriben 235 dolarlık bir fiyat etiketi bulunuyor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Halihazırda telefon piyasasında ağırlığını kaybetmiş olan Nokia, tablet tarafında istediği başarıyı elde edebilir mi? Görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/nokia-8-yil-sonra-tablet-pazarina-dondu