“Diyabette Hedefi Tutturanlar” projesi, Dünya rekortmeni Milli Okçu Yasemin Ecem Anagöz ve Prof. Dr. Selçuk Dağdelen'in mesajları ile diyabette kendine özel hedefler belirlemenin ve bu hedefleri ısrar etmek için vazgeçmeden çalışmanın önemine odaklanıyor.

Diyabet (diyabet), günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biri. Diyabet, obezite ve bunlara ast ortaya çıkan kronik hastalıkların üstesinden gelmek için manâlı araştırmalar yürüten Novo Nordisk, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü vesilesi ile yeni bir kampanya başlattı. Ulusal Okçu Yasemin Ecem Anagöz'ün ve alanında uzman hekim Prof. Dr. Selçuk Dağdelen'in yer aldığı “Diyabette Hedefi Tutturanlar” projesi ile diyabetin içten yönetimi konusunda farkındalığın artırılması hedefleniyor. Proje ile hem, diyabetli bireylerin kendilerine özel hedefler belirleyerek, kaliteli batmış batmış bir yaşam için karşılarına çıkan engellere rağmen pes etmeden devam etmelerinin önemi vurgulanıyor.

Tokyo'da yapılan son Olimpiyat Oyunları'nda klasik yay kişisel kategorisinde üçüncü tura kadar yükselen ve anında peşinde Dünya Şampiyonası'nda çiftlerde spor tarihimizin birincil madalyasını şampiyon Milli Okçu Yasemin Ecem Anagöz, “Toplumda diyabetin içten çare ve aktif bir hayat ile düzgün yönetilmesinin olası olduğu bilincinin yaratılmasına katkıda edinmek için bu projenin içinde yer aldım” diyor.

Prof. Dr. Selçuk Dağdelen ise “Türkiye, Avrupa'daki en yüksek diyabet sıklığına ve üçüncü en yüksek diyabetli birey sayısına sahip. Diyabetli bireylere önce diyabeti sonra kendilerini iyi tanıyarak, kendilerine özel hedefler koymalarını ve vazgeçmeden bu hedeflere ulaşarak iyi bir hayat kalitesi yakalamalarını öneriyorum. Diyabetle yaşayanları, hedefi tutturanlardan olmaya ziyafet ediyorum” diyerek projenin önemine dikkat çekiyor.

Dünyanın en büyük vakfı olan Novo Nordisk Vakfı kadar yönetilen Novo Nordisk, günümüzün en büyük sağlık durumu sorunlarından biri olan diyabeti tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Novo Nordisk Türkiye Şeker Hastalığı İş Ünitesinden Sorumluluk Sahibi Genel Müdür Yardımcısı Mert Yıldırım, bu noktada diyabetli bireylere destek olunması gerektiğine dikkat çekerek şu açıklamada bulundu: “Diyabet tedavisinde sadece hedefi diretmek yok, aynı zamanda hedefte kalmak da diyabetli bireylerin daha dinç bir yaşam sürmeleri açısından epeyce manâlı. Diyabetli bireylerin bu yolculukta ilk önce hekimleri, sıhhat destekçileri ve aileleriyle birlikte ‘hedefi tutturmalarına' destek olacak ve şeker hastalığı yönetimine katkıda bulunacak bu farkındalık aktivitesini paha biçilmez buluyoruz.”

Proje boyunca, başta Instagram almak üzere dijital mecralarda diyabetin günümüzün en büyük sağlık durumu sorunlarından biri olduğu vurgulanarak; diyabet yönetiminde hedefler belirleyerek onlara gelmek için çalışıldığında, batmış batmış ve sağlıklı bir yaşamın mümkün olduğunun altı çizilecek. Bütün diyabetli bireylere ‘Hedeflerini belirle ve vazgeçme' mesajı verilecek.

Bu farkındalık projesine incelemek için tıklayın!

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/16/novo-nordisk-diyabette-ses-getirecek-dijital-farkindalik-projesi-baslatti